Societat

El Consell de la Vila del Masnou es posarà en funcionament a la tardor

El nou òrgan, de caràcter únicament consultiu, haurà d'esdevenir l'espai de coordinació i participació de tots els actors socials i econòmics del municipi

El Consell de la Vila del Masnou està previst que entri en servei aquesta tardor, tal com va avançar l'alcalde del municipi, Jaume Oliveras (ERC). Aquest òrgan, de caràcter únicament consultiu, ha d'esdevenir l'espai de coordinació i participació de tots els actors socials i econòmics del municipi. De moment ja se n'han designat els membres que en formaran part en un sorteig públic al passat 23 de juliol, a la sala capitular de l'ajuntament. Les associacions veïnals del Bell Resguard, de Ciutat Jardí i Santa Madrona, de la plaça del Doctor Ramon y Cajal, del carrer del Doctor Noé i del carrer de Sant Rafael; i les entitats no veïnals de la Casa Benèfica del Masnou, el Casal d'Avis d'Ocata, el Casal de la gent gran de Can Malet, el Casino del Masnou i l'ONG Ajuda al Desenvolupament, han estat designades com a membres del Consell de la Vila, a banda dels representants de la ciutadania a títol individual.

Les funcions generals del Consell seran les d'informació, estudi, debat i assessorament per l'acompanyament i contrast de l'acció de govern en aspectes de caràcter general. L'ens també ha de ser un espai d'informació i un àmbit per compartir el treball dels diferents òrgans de participació. Algunes funcions específiques que podrà dur a terme seran, entre d'altres, conèixer i debatre els projectes de pressupost municipal i del pla d'actuació municipal i emetre informes preceptius durant els processos d'aprovació respectius; assessorar els òrgans de govern en les grans línies estratègiques; presentar propostes de resolució i mocions al ple de l'Ajuntament i proposar iniciatives ciutadanes, sol·licitar la convocatòria d'audiències públiques i proposar l'impuls de processos participatius i consultes ciutadanes.

La creació del Consell de la Vila del Masnou arrenca del pla de participació ciutadana 2012-2015, aprovat al juny del 2012, que recollia l'objectiu i la tasca de millorar i impulsar els òrgans de participació del municipi. Entre les diverses actuacions que s'hi incloïen, hi havia la creació del Consell de la Vila com a òrgan de participació general i de coordinació de les diferents instàncies de participació estables o temporals.

LA DATA

23.07.15
és el dia
en què es va fer el sorteig per designar els membres que formaran part del Consell de la Vila del Masnou.

LA XIFRA

5
associacions
veïnals, 5 entitats no veïnals i representants individuals són els designats com a membres del Consell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia