Societat

El germà del ciutadà senegalès mort a Salou compareix davant el jutge

Ibrahim Sylla assegura que ha declarat el que és “just i necessari”

L'Ajuntament de Salou es personarà pels desperfectes causats en la protesta

El germà del ciutadà senegalès que va morir la setmana passada en caure des d'un balcó a Salou quan intentava fugir d'una batuda dels Mossos d'Esquadra, ha prestat declaració aquest matí com a testimoni davant del jutge de Tarragona que investiga el succés.

En declaracions a la sortida del jutjat, Andy Ibrahim Sylla s'ha limitat a explicar als mitjans que en la seva cita amb el jutge “hem parlat el just i necessari. Ni més ni menys”. Sylla ha declarat al Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona al costat d'altres tres testimonis del succés, que va passar el passat dimarts 11 d'agost.

El magistrat que investiga la mort del venedor ambulant ha citat a declarar aquest dilluns quatre testimonis relacionats amb la mort de Mor Sylla, entre ells el seu propi germà, per aclarir les circumstàncies en què va caure pel balcó del seu habitatge, així com l'actuació dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en la batuda.

Ibrahim Sylla ha presentat una denúncia perquè considera que l'actuació policial va ser la responsable de la mort del seu germà, que es va precipitar des d'un tercer pis de la plaça Sant Jordi de Salou.

Aquest dilluns també declaren tres persones que eren al pis en el moment de l'escorcoll. Un dels testimonis és un ciutadà senegalès que ha assegurat davant els mitjans que hauria vist un “forcejament” al balcó entre un agent i la víctima.

Els Mossos d'Esquadra mantenen que Mor Sylla es va precipitar al buit en despenjar-se pel balcó en la seva fugida de la policia, sense que hi hagués contacte cap físic amb els agents que van intervenir en la batuda.

L'Ajuntament es presentarà com a acusació particular pels danys en la manifestació

L'Ajuntament de Salou ha anunciat aquest dilluns que té la intenció de presentar-se com a acusació particular en la causa oberta pels danys que es van produir dimarts passat al municipiarran dels incidents durant la protesta per la mort d'un venedor ambulant senegalès en una persecució policial.

El consistori calcula que el cost pels desperfectes en el mobiliari urbà –sobretot en contenidors i papereres– puja a uns 9.000 euros. La zona més afectada és la de la plaça de Sant Jordi i carrer Barcelona.

Aquest dilluns al matí, l'alcalde del municipi, Pere Granados, ha ordenat als serveis jurídics municipals que tramitin l'expedient perquè l'Ajuntament es personi en la causa i designi advocat. En paral·lel, la Policial Local treballa en la identificació dels causants dels danys.

En un comunicat, Granados ha considerat que els actes violents “han de tenir conseqüències” perquè ningú pot fer justícia pel seu compte.

“Mereix una condemna civil i penal i que s'apliqui la Llei d'Estrangeria als qui estiguin en una situació irregular i se'ls incoï un expedient d'expulsió”.

Per als implicats que tenen permís de residència ha reclamat “que els constin antecedents penals per als efectes de renovació, i sigui denegada si és oportú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia