Societat

Arenys es queixa dels turistes que rep de Lloret

El consistori maresmenc alerta que rep autocars d'italians que fan festes a la platja

L'Ajuntament selvatà no en sap res i diu que cada dia rep maresmencs que van de festa a Lloret

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, al Maresme, presentarà una queixa formal a Ports de la Generalitat per haver autoritzat l'organització de festes amb turistes italians procedents de Lloret de Mar, “basades en música a un alt volum i consumició de begudes alcohòliques”, segons fonts del consistori. L'Ajuntament maresmenc va detectar que cada dilluns i dimecres diversos autocars procedents de Lloret feien desembarcar a Arenys turistes italians, que ocupaven una part de la platja de la Picòrdia amb grans veles inflables i una forta megafonia, fet que ha provocat les queixes per les molèsties que comportava l'activitat i per l'impacte que podia tenir en la imatge del municipi.

Maresmencs a Lloret

El regidor de Turisme de Lloret, Joan Gou, va explicar ahir que desconeixia que hi hagués autocars que transportessin turistes a Arenys. “A Lloret cada dia rebem turistes que vénen de diferents poblacions del Maresme en autobusos a passar-ho bé a les discoteques de Lloret, però no sabia que hi hagués autocars que van cap a Arenys”, va dir. El regidor va recordar que les activitats que descriuen els responsables del consistori d'Arenys, amb una zona de la platja amb inflables per fer-hi festes, estan prohibides a Lloret, i va aventurar que és possible que per aquest motiu els organitzadors hagin buscat altres ubicacions en poblacions veïnes.

Espais reservats

“A Lloret sí que alguns operadors turístics m'han demanat espais de la platja per fer jocs, algun esport com ara el voleibol, però quan volen portar el jovent a espais delimitats a la platja sempre hem dit que no el podem reservar perquè estan ocupant un espai públic, i un cop són a dins no pots controlar què hi fan, no ho permetem per evitar guerres entre agències, i perquè de vegades emmascaren l'activitat com un servei més als clients i és fàcil caure en el parany”, va explicar ahir Gou. Per això el consistori lloretenc va decidir no autoritzar grups a ocupar la platja, “llevat que sigui per a una activitat lúdica i esportiva i en un espai que ja tenim”.

Segons el consistori d'Arenys, en cada festa la mitjana era d'unes 150 persones. Les autoritats locals van mostrar el seu malestar pel fet que l'Ajuntament no hagués estat informat de la programació d'aquestes festes, però van informar que el departament de Ports de la Generalitat “ha demanat disculpes”. No van traslladar cap queixa, però, a l'Ajuntament de Lloret de Mar, que de fet tampoc no hi té cap mena de competència.

LA FRASE

Cada dia rebem turistes que vénen de poblacions del Maresme a passar-ho bé a les discoteques
Joan Gou
regidor de turisme de lloret

LA XIFRA

150
persones de mitjana acudeixen a les festes de la platja d'Arenys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia