Vallès Oriental

Parets pagarà un dels dos nous mòduls que necessita l’institut La Sínia

La Generalitat només es fa càrrec del cost d’un dels dos barracons

L’Ajuntament de Parets assumirà els 81.000 euros que costarà un dels dos nous mòduls que s’instal·laran a l’institut La Sínia, situat a la zona de Can Fradera.

El Departament d’Ensenyament només assumia la despesa per col·locar un nou barracó i el consistori ha decidit fer front a la despesa del segon aulari prefabricat. “És necessari per poder mantenir el model i la qualitat educativa del centre”, assegura l’alcalde, Sergi Mingote (PSC).

L’Ajuntament va donar el vistiplau a la inversió en un ple que es va fer aquest dijous al migdia a través de l’aprovació, per unanimitat, d’una modificació del pressupost per sumar 40.000 euros a una partida ja existent per a equipaments escolars. “És una inversió que hauria d’haver fet la Generalitat però entenen que hem de posar-hi de la nostra part”, va dir Mingote. Està previst que els nous mòduls estiguin a punt en l’inici de les classes, el 14 de setembre.

Des de l’oposició, Ara Parets-ERC va demanar al govern del PSC “més insistència” en la reclamació per construir l’edifici definitiu de l’institut. Rosa Martí, regidora de Nova Opció per Parets (NOPP), va criticar que el govern municipal “no ha esmerçat gaires recursos per demanar el segon institut”. Mingote va recordar que el terreny està cedit a la Generalitat des de fa temps i que han anat insistint per reclamar-ne la construcció.

El ple també va aprovar de forma definitiva una modificació de crèdit del pressupost municipal, que ja s’havia aprovat en el ple del 16 de juliol. Ho va fer desestimant la al·legacions de Sumem Parets, que denunciava que els canvis es van aprovar sense memòria justificativa. El punt es va aprovar amb els vots del PSC, que està en minoria, i del regidor de Ciutadans. Sumem i ERC hi van votar en contra, mentre que NOPP i CiU es van abstenir.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia