Osona/Ripollès

Vacances per la història

Una trentena d’infants amb situació vulnerable participen aquest agost en un casal a Torelló.

Una trentena d’infants de 4 a 12 anys de Torelló participen aquest agost en un casal d’estiu adreçat a famílies amb situació vulnerable. Cada dia des de les 10 del matí i fins a les 3 de la tarda assisteixen a l’edifici antic de l’escola Dr. Fortià Solà per fer activitats relacionades amb la història. Núria Aragai, directora de l’activitat, explica que utilitzen “una càpsula espacial que ens porta de viatge per la història”. Així, aquests dies han fet petites estades a diferents períodes. Aquesta setmana eren a l’antic Egipte, de manera que van fer piràmides, pergamins, jeroglífics, a banda d’altres activitats transversals que porten a terme cada setmana com anar a la piscina, fer excursions o jocs d’aigua.

Un altre dels aspectes que treballen són els “hàbits a través de la cuina” i “la higiene i el comportament” al menjador. La idea és “reforçar el treball que s’està fent tot l’any a les escoles. A més, però, compten amb un altre al·licient gràcies a l’hort que té el centre educatiu. Aquest espai els permet “fer algun taller de cuina i alimentar també les gallines i els conills” que hi ha en una part del pati. Poden collir alguns cogombres i també tomàquets cherry.

El casal l’ofereix la fundació Pere Tarrés, es porta a terme per segon any i s’han augmentat les places a causa de la demanda. Les inscripcions es fan a través dels Serveis Socials i la regidoria d’Ensenyament. El tècnic d’Ensenyament, Joan Dot, comenta que pretenen que els nens i nenes que hi participen pugin “fer activitats a l’estiu i menjar amb una dieta equilibrada”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia