Vallès Oriental

El Tribunal de Contractes tomba la concessió de la neteja a les Franqueses

La resolució estima un recurs d’FCC contra l’adjudicació del servei a Sersa al mes d’abril

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha declarat la nul·litat de la contractació del servei de neteja que l’Ajuntament de les Franqueses va aprovar el mes d’abril passat.

La resolució del Tribunal de Contractes estima en part el recurs que havia presentat Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) contra l’adjudicació del servei que s’havia fet a la firma Serveis Reunits, SA (Sersa). El contracte es va adjudicar per un import d1’,3 milions d’euros anuals i un termini de vuit anys.

FCC havia presentat el recurs per determinats incompliments que considerava que hi havia en l’oferta de Sersa, en especial en matèria de condicions laborals –principalment dels horaris i les categories–, i per alguns condicionants tècnics que també estarien inclosos en l’oferta de Sersa. En tots els casos, el tribunal ha desestimat els arguments del recurs, tret de les discrepàncies expressades en les puntuacions atorgades en el concurs.

L’oferta de Sersa s’havia imposat per 0,77 punts a la d’FCC, i el tribunal coincideix amb l’empresa que va presentar recurs que els criteris per establir les puntuacions no eren prou clars, de manera que la resolució indica que no és possible determinar si s’ha produït alguna arbitrarietat. Aquest és el motiu pel qual es declara nul el concurs. Amb tot, la mateixa resolució apunta que no s’aprecia cap “mala fe o temeritat”, motiu pel qual no aplica cap sanció.

UN NOU CONCURS INCLOURÀ MILLORES

L’anul·lació de la concessió va ser un dels aspectes tractats en l’últim ple municipal de les Franqueses. Llavors, l’alcalde, Francesc Colomé, va admetre que la resolució assenyalava que no s’havien detallat bé els criteris que van portar a adjudicar els punts. “Repetirem el concurs i ho aprofitarem per millorar certes coses”, apunta l’alcalde. Entre aquestes millores, hi ha la recuperació del servei a la tarda i a la nit, per evitar els problemes de trànsit que podia comportar la recollida en horari nocturn que es preveia en l’anterior concurs. Aquesta novetat pot comportar encarir el servei.

L’anterior concurs també preveia reduir de 216 a 150 les àrees de contenidors i ara es podria tornar a recuperar les 216 i incloure’n alguna més per a recollida selectiva.

Aquest increment de contenidors de recollida selectiva ja era una de les millores incloses en la concessió del mes d’abril. Llavors també es preveia la substitució dels contenidors bicompartamentals i la introducció de nova maquinària.

NETEJA DE CONTENIDORS

En el mateix ple que va debatre l’anul·lació del concurs del contracte de neteja a les Franqueses, el regidor del PSC, Joan Antoni Marín, es va queixar que el barri Bellavista estava molt deixat en neteja i estat dels contenidors. Sovint, les àrees de recollida d’aquest barri estan completament plenes i els materials es queden fora dels contenidors, amb la consegüent imatge de deixadesa, com es pot comprovar en la foto superior. El regidor d’Obres i Serveis, Moisés Torres, va admetre que “el grup de neteja està funcionant com pot”. “Hem tingut certa deixadesa per part de l’empresa”, va afegir el regidor. “Fem el que podem amb el que tenim, però també és cert que la gent té una part de culpa perquè no treu els mobles el dia que els ha de treure”, assenyala Moisés Torres.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida