Vallès Oriental

#fmbib

La festa de Granollers incorpora un duel entre Blancs i Blaus per reciclar el màxim de quilos de vidre

Qui reculli més vidre, aconseguirà 1.200 euros per una entitat social de la ciutat

Blancs i Blaus ja competeixen des d’aquest dilluns per recollir el màxim de quilos de vidre a través dels contenidors de recollida selectiva de la ciutat que s’han logotipat amb la imatge del personatge Mister Iglú vestit amb els colors de les dues colles.

És una iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental que té el suport de l’empresa Ecovidrio, l’Ajuntament de Granollers i les dues colles de festa major.

El duel per recollir el vidre s’allargarà fins al dijous 17 de setembre. La colla que reculli més quilos de vidre –reciclant ampolles, pots i flascons– rebrà un premi de 1.200 euros que està aportat per Ecovidrio i que podrà destinar a una entitat social de la ciutat. Els membres de les colles hauran de dipositar el vidre en el contenidor logotipat amb els seus colors. Quan hi ha una àrea amb dos contenidors, se n’ha destinat un a Blancs i un a Blaus. Quan només n’hi ha un, s’han anat repartint de forma alterna. A més, el Consorci de Residus ha instal·lat deu contenidors suplementaris en espais del centre de la ciutat. El Consorci de Residus s’encarregarà de recollir tots els contenidors i pensant els quilos de vidre recollits que determinaran qui guanyarà.

En un primer moment, la proposta d’aquest organisme comarcal era que la recollida de vidre fos una prova puntuable en el duel de les colles però es va descartar i es va optar perquè servís per col·laborar amb alguna entitat social.

És la segona col·laboració que el Consorci de Residus fa amb Ecovidrio per promoure el reciclatge aprofitant grans esdeveniments. Abans, s’havia fet coincidint amb el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme a Montmeló: es van logotipar 15 contenidors amb la imatge de Mister Iglú amb casc de motorista, que es van repartir pel centre del poble i la zona d’acampada. A més, es van fer accions de difusió entre els bars i restaurants que van rebre contenidors especials.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia