Societat

L'amo de La Bruixa d'Or du brutícia a una zona verda

Gabriel protesta pel sistema de recollida d'escombraries porta a porta i l'alcalde, Gerard Sabarich, li obre un expedient sancionador i li retreu que actua de manera incívica

“Si un ciutadà té una queixa l'ha de presentar formalment a l'administració i no ha de recórrer a accions totalment injustificades.” Així de contundent es va mostrar Gerard Sabarich, l'alcalde de Rialp, envers l'acció de Xavier Gabriel, propietari de la loteria de La Bruixa d'Or, de Sort. Gabriel va llençar restes d'escombraries procedents d'un bloc d'apartament turístics de la seua propietat a una zona verda propera. L'alcalde va explicar que l'Ajuntament procedirà a obrir un expedient sancionador perquè la recollida d'escombraries porta a porta s'ha de respectar i no es poden “alterar les ordenances”. Sabarich explica que aquest tipus de recollida a Rialp s'aplica fa pocs mesos i és millorable, i si es detecten incidències “s'han de comunicar a l'Ajuntament per les vies legals”. Tanmateix, l'alcalde també va apel·lar al sentit cívic dels ciutadans de posar les escombraries als cubells al vespre, per una qüestió de salubritat.

Per la seua part, Xavier Gabriel ha explicat a aquest diari que va acudir als apartaments atenent una queixa d'un dels seus clients, que es queixava de la brutícia en l'entrada. Gabriel ha lamentat que l'Ajuntament no l'ajudi en la tasca que fa anys ell desenvolupa “a favor del turisme de la comarca” i que la recollida porta a porta no afavoreix gens els pisos turístics com el de la seua propietat, per la qual cosa va “optar per canviar de lloc les escombraries i posar-les en una zona verda propera on no molestaven”.

Durant l'acció va ser increpat per alguns veïns i el propietari de la loteria va presentar una denúncia als Mossos perquè, segons ell, un li va clavar una empenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia