Osona/Ripollès

Taradell està immers de ple en la festa major i avui hi arriba en Toca-sons

Avui, dia de Sant Genís, el patró del poble, Taradell espera l’arribada d’en Toca-sons. La jornada dedicada al bandoler comença al matí amb el mercat del segle XVII i viurà els moments centrals a partir de les 7 de la tarda.

  • VÍDEO: 211263

El municipi està en plena festa major, amb activitats per a tots els públics, com les que hi ha hagut durant el cap de setmana. La cinquantena de participants de la Gimcana Gitana de divendres a la tarda, acte de la festa jove de Taradell, van començar enfilant-se, o intentant-ho, per un plàstic ple de sabó i d’oli. Repartits en grups d’entre 4 i 6 persones, van fer bona part dels jocs sota la pluja. Agafar caramels amb farina, passar per les diferents estacions d’un circuit després d’haver donat unes quantes votles sobre ells mateixos, menjar síndria sense mans, o tirar-se amb una planxa sobre la gespa molla eren altres de les proves que els havia preparat l’organització, el Consell de Joventut. Al final, hi havia recompensa per als millors.

Dissabte, la plaça de les Eres es va omplir de públic familiar per veure l’espectacle de la Companyia LP. Els números d’humor, circ, màgia i malabars van confluir en el muntatge, en què també hi tenia cabuda la música, i aquesta particular percussió feta amb el cotxe

A la mateixa hora, al pavelló, s’hi concentraven els participants al dissetè Birracrucis, la majoria vestits amb la samarreta de la festa d’aquest any, de color groc. De samarretes se’n van vendre unes 700. La rua, que no forma part del programa oficial de la festa major, fa diferents parades i té la cervesa com a beguda indispensable.

Abans de començar, els organitzadors van explicar el recorregut, que acabava al mateix pavelló. Després d’una traca, la comitiva va començar a caminar seguint el ritme de la batucada.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida