Vallès Oriental

Àngels Olano, exregidora del PP a Granollers, anirà a la llista d’Unió al Parlament

Ocuparà un dels darrers llocs de la candidatura per Barcelona

Àngels Olano, exregidora del PP a Granollers i exdiputada al Parlament de Catalunya, formarà part de la llista d’Unió Democràtica a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre. Ho ha confirmat ella mateixa en declaracions a EL 9 NOU.

Amb tot, assegura que serà en un dels darrers llocs perquè la seva participació és “una qüestió de suport”. Actualment, Àngels Olano, que és veïna de Bigues i Riells, no milita a cap formació política després de trencar la seva vinculació amb el PP.

Olano manté la defensa del dret a decidir del poble de Catalunya però admet que la seva posició és més propera a la d’Unió, que defensa una solució pactada amb l’Estat espanyol i es contrària a una declaració unilateral d’independència. Entén la seva participació a la llista que encapçalarà Ramon Espadaler, exconseller d’Interior, com una manera “de veure com es pot ajudar que es resolgui tot plegat”, diu.

L’any 2012, abans de les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya, Àngels Olano ja va participar en un acte de la societat civil a favor del dret a decidir, en el qual també va intervenir el cap de llista de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas. Hi participava dies després de deixar el càrrec de regidora del PP a Granollers. D’aquesta manera, va mostrar el seu suport a la necessitat de consultar la ciutadania sobre el futur polític del país. En un acte sense sigles de partits, Olano, que havia estat ponent del nou estatut en representació del PP, va assegurar que “cap poble ha de tenir por del que ha de venir si sap on va, està unit i té un líder que sap què és el millor i sap com fer-ho”. Artur Mas “és aquest líder”, va dir en una intervenció on es va definir com a “catalana i espanyola”. “El poble català ha d’escollir quin és el seu futur i amb aquest full de ruta s’han de superar els errors del passat”.

Posteriorment a l’acte, en una entrevista a EL 9 NOU, Olano afirmava que si va recollir signatures en contra de l’Estatut de Catalunya va ser “acatant ordres” del PP. L’exregidora de Granollers recordava que ella va formar part del projecte polític de Josep Piqué amb un “catalanisme centrat i reformista” que va topar “amb pressions molt fortes des de Madrid per impulsar aquella idea”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida