Societat

Besalú Medieval continua creixent i ja inclou més de cent activitats

La fira, que aquest cap de setmana arribarà a la 17a edició, incorpora un concurs d'aparadors ambientats i un campament a la llera del Fluvià

El Besalú Medieval d'aquest any, que tindrà lloc el cap de setmana, inclou més de cent propostes lúdiques i culturals relacionades amb els segles de més puixança de la Vila Comtal. En les setze edicions precedents mai s'havien preparat tantes activitats. Per primer cop s'ha convocat un concurs d'ambientació de les botigues, que es decidirà per votació popular, i s'ha instal·lat un campament a la vora del Fluvià, a càrrec de la companyia Els Hereus de la Història.

La majoria de les activitats consisteixen en espectacles adreçats a tots els públics, entre els quals destaquen les actuacions d'una companyia d'abanderats italians, el torneig de cavalls i cavallers i altres recreacions interpretades per la companyia Excalibur. En el cartell no hi falta un clàssic com és El carrer dels atrapats, un espai on apareixen tot de personatges inquietants.

Fidels a la història

La fira és una bona oportunitat per conèixer el patrimoni arquitectònic local, ja que dissabte i diumenge es faran diverses visites guiades teatralitzades: a les esglésies de Sant Vicenç i de Sant Pere, la micvé, la sinagoga, el Molí d'en Subirós i la casa Cornellà. L'Ajuntament, que n'és l'organitzador, recalca el rigor històric de les visites. D'altra banda, l'escriptor i periodista Martí Gironell oferirà una ruta pels escenaris de la seva novel·la El pont dels jueus.

Pel que fa a tallers, n'hi haurà de cistelleria, d'apotecaria, de tir amb arc i d'elaboració de pa, així com un de demostració de falconeria. Pensant en els més menuts, s'ha incrementat el nombre d'espectacles infantils, entre els quals n'hi ha de musicals i també de titelles. D'altra banda, pels carrers es trobarà la companyia La Fa-
da Verda ballant la seva dansa del ventre, personatges itinerants interpretats per Toniton, els grups musical Festorum 5 i Bocs de Biterna, la Coral de Butxaca i el grup de percussió de l'escola de música local.

LA XIFRA

17
anys
fa que es va organitzar per primer cop aquesta fira, que de mica en mica ha anat creixent.

Un homenatge a l'antic equip de Càritas

El preludi de la fira serà l'acte de lliurament del premi Pont de Plata (divendres, 20 h, Cúria Reial), que aquest any rebrà l'antic equip de Càritas del poble: Jordi Roset, Francesc Pons, Irene Serra i Josep Juanola. A títol pòstum es lliurarà també la distinció a Carme Jofre, per la seva implicació en la vida social de Besalú. Seguidament, l'historiador Miquel Àngel Fumanal parlarà de la capçalera del monestir de Sant Pere i el Sant Sepulcre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador