Societat

Asens revela que va votar sí i sí i que anirà a la Diada

Les forces sobiranistes confien que l'ascendent del tercer tinent d'alcalde dins el govern de Colau ajudi a desfer el nus de l'AMI

El ple per discutir l'adhesió es podria fer el 7 de setembre

És complicat, i molt, però des del sobiranisme més militant encara es té alguna esperança que s'aconseguirà tirar endavant la votació perquè l'Ajuntament de Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Conscients que la majoria qualificada necessària –21 regidors– obliga a sumar un mínim de quatre regidors de BComú als de CDC i Demòcrates de Catalunya (9), ERC (5) i la CUP (3), els esforços de les forces que defensen el procés van adreçats, ara, a intentar aconseguir que l'alcaldessa, Ada Colau, doni llibertat de vot als seus.

En aquesta estratègia, una figura clau –juntament amb la del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello– és la del tercer tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, considerat una de les veus de l'executiu de BComú més sensibles als postulats independentistes. De fet, ell mateix, en una entrevista ahir a Ràdio Sants, ho recalcava: “Al govern hi ha molta pluralitat en aquesta qüestió, no hi ha una posició unànime. Potser jo hi estic més involucrat que d'altres i, de fet, m'enorgulleixo d'haver votat sí i sí al 9-N”, declarava. Igualment confirmava no només la seva assistència a la manifestació de la Diada a la Meridiana –“des dels 20 anys que vaig a l'Onze de Setembre i en aquest any tan significat, en què estem en una cruïlla històrica i a les portes d'un procés constituent, em sembla fins i tot més important ser-hi”–, sinó que intentarà ser a l'assaig que es fa avui a Sants. Tot plegat, però, no amaga que entre BComú es veu la votació de l'AMI –el ple es podria fer el dia 7– com una maniobra electoral de CiU i ERC. I, per això, la majoria dels seus edils propugna abstenir-se.

LA FRASE

Vaig a l'11-S des dels 20 anys i enguany, a les portes d'un procés constituent, és més important ser-hi
Jaume Asens
Tercer tinent d'alcalde i regidor de Sants-Montjuïc

LA DATA

07.09.15
és ara mateix
la data proposada per a la celebració del ple extraordinari per discutir l'adhesió a l'AMI.

Collboni acusa Colau d'inacció

Després del tràfec de les municipals, la política local barcelonina viu instal·lada en una mena d'estat de letargia atribuïble al període estival. El ple extraordinari per tractar de la qüestió de l'AMI, però, ja s'entreveu com un afer que ajudarà a salpebrar una mica un panorama que, ara mateix, és d'allò més insuls. Tant és així que el president del grup del PSC, Jaume Collboni, en la seva visita d'ahir a les festes de Sants, es va encarregar de començar a escalfar el debat. “Aquest és un ple innecessari, ja que estem davant una proposta electoralista sobre una qüestió, l'adhesió a una entitat municipalista, que no genera el consens necessari i que a més es porta al ple sense ni tan sols tenir majoria”, va manifestar, abans de ratificar l'obvietat que el seu partit votarà en contra de la proposta. Collboni també va aprofitar la qüestió de l'AMI per llançar una crítica més general a l'alcaldessa Colau. “No només s'abstindrà en aquesta qüestió –va dir–, sinó que també ho fa en la problemàtica dels venedors del top manta i la crisi del turisme. Colau s'absté de governar”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona