Osona/Ripollès

Sant Hipòlit tirarà endavant l’antena de telefonia, tot i la reticència de CiU

Movistar ja l’ha instal·lada als dipòsits vells i preveu que comenci a funcionar a la tardor.

Sant Hipòlit tornarà a tenir una bona cobertura a la tardor, es preveu que en una data de setembre encara per concretar. És el que assegura Movistar a l’Ajuntament, després que dijous passat se celebrés un ple extraordinari per tractar aquest assumpte, a petició de Convergència i Unió. El conjunt liderat per Joan Turró demanava aprovar dues mocions sobre radiocomunicació, però cap va prosperar.

La primera proposava redactar una ordenança municipal que reguli la instal·lació d’antenes, amb l’objectiu de reduir possibles efectes adversos per a la salut. Hi anava emparellat, fins que el text estigués aprovat, aturar les obres de l’emissor que Movistar ha col·locat als dipòsits vells. La segona consistia a encarregar un estudi al Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya, per determinar la millor ubicació per a l’antena. El ple, però, va desestimar-les totes dues, amb set vots en contra i quatre a favor cada vegada.

Sobre la primera, el regidor de Promoció Econòmica i TIC, Roger Codina (SOM Voltregà-AM), va qüestionar la utilitat que podria tenir l’ordenança, argumentant que hi ha una llei estatal del 2014 que “afavoreix els operadors”. Les companyies tenen llibertat per instal·lar antenes on ho considerin oportú, explicava, “i no sé fins a quin punt serviria la legislació municipal”. L’alcalde, Xavier Vilamala (PSC-CP), va assegurar que Movistar treballa en l’antena des del 2008, i que s’han fet tots els estudis pertinents. Turró (CiU), per la seva banda, va apuntar que “s’està actuant amb moltes presses” i que hi ha ubicacions millors. És una opinió que fa set anys també van firmar 243 veïns, en una recollida de signatures per evitar que l’antena es col·loqués als dipòsits vells. Turró va obrir la porta a instal·lar-la a l’empresa Monells, on segons CiU “s’evitarien del tot les zones fosques”, i també va assegurar que n’ha parlat amb els propietaris i que estarien disposats a negociar.

Vilamala negava al final del ple que aquesta localització sigui factible, perquè “l’antena quedaria per sota dels edificis més alts” de Sant Hipòlit i la cobertura continuaria sense ser prou bona. Durant el transcurs de la sessió, l’alcalde també va admetre que l’equip de govern no entén que ara CiU posi traves a l’antena, quan “vostès l’han demanada infinites vegades”.

Sobre la segona moció, PSC-CP i SOM Voltregà-AM consideren que Movistar ja “ha efectuat aquest estudi de forma precisa i acurada, com a part més interessada de donar un bon servei”. En un comunicat emès dilluns, diuen que la Diputació de Barcelona farà un seguiment de l’antena quan entri en funcionament i que, si hi detecta qualsevol perjudici, “es procedirà de forma immediata a clausurar-la”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

Signat l’acord que regula les cessions de sòls per al soterrament de les vies

Sant Feliu de Llobregat

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona