Societat

Invasió pirata pel Terra de Trobadors

Ahir es va recrear una ràtzia pirata a la platja petita d'Empuriabrava per promocionar el festival medieval

Un grup de pirates van assaltar ahir al migdia la platja petita d'Empuriabrava, enmig de veïns i turistes que contemplaven l'espectacle. La invasió era un acte previ al Festival Terra de Trobadors, que es farà a Castelló d'Empúries del 10 al 13 de setembre. Representava una escena habitual al segle XII, quan la població autòctona es trobava sorpresa un grup d'homes vinguts des del mar que desembarcaven a la platja, robaven i segrestaven les dones. Ahir la recreació va acabar quan els comtes d'Empúries, amb l'ajut dels seus cavallers, van fer fora els pirates. Hi van participar diverses entitats i gent del municipi, entre els quals l'alcaldessa, Assumpció Brossa, vestida d'època.

Coincidint amb el
XXV Festival Terra de Trobadors, el 10 de setembre tindrà lloc la inauguració del Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, un equipament que recull i mostra la importància de la vila de Castelló com a capital del comtat d'Empúries durant l'edat mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.