Societat

Creix el nombre de ciutats refugi al Maresme

Vilassar de Dalt, Teià, Premià de Dalt i Canet volen acollir desplaçats sirians

Els ajuntaments de Vilassar de Dalt, Teià i Premià de Dalt es volen sumar també a la iniciativa, promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, de creació d'una xarxa ciutadana de pobles i ciutats disposada a acollir refugiats sirians. D'aquesta manera els quatre municipis de la comarca fan explícit el seu suport a la població afectada pel greu conflicte armat, i també la intenció de prendre part de les iniciatives socials i institucions per contribuir, en primera instància, a fer que l'Estat espanyol reaccioni i modifiqui la seva posició davant el repte humanitari que suposa la situació d'aquesta població que s'ha vist obligada a desplaçar-se de Síria.

D'altra banda, a Canet de Mar els grups municipals d'ERC i CDC presentaran en el pròxim ple de l'Ajuntament una moció per afegir-se a la xarxa ciutadana, i tenen intenció d'obrir una llista de famílies voluntàries per poder facilitar allotjament temporalment als desplaçats. El degoteig de municipis maresmencs compromesos amb aquesta causa solidària no para de créixer, ja que, a banda d'aquests últims quatre pobles, el Masnou, Alella i Pineda ja s'han manifestat en el mateix sentit i d'altres com ara Premià de Mar tenen previst discutir-ho en el pròxim ple a partir d'una proposta presentada per la Coalició d'Esquerres. A Mataró, els grups d'ICV-EUiA, ERC i VoleMataró també han reclamat aquesta setmana al govern municipal que esdevingui una ciutat d'acollida per als refugiats davant l'èxode massiu que es viu a Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia