Societat

El Priorat sedueix el club de vins més important d'Europa

Integrants del Munskänkarna, amb més de 24.000 membres a Suècia i Finlàndia, visiten cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant

S'espera que la distinció del club potenciï el turisme del nord d'Europa al territori

L'organització sueca ha premiat el Priorat per la qualitat del seu vi

Els membres dels consells reguladors de la DOQ Priorat i la DO Montsant van rebre el cap de setmana passat la visita d'una delegació de l'associació sueca Munskänkarna, el club de vins més important d'Europa, que ha escollit la comarca del Priorat com la Regió Vitivinícola de l'any 2016. Els membres de l'entitat nòrdica tenen en compte diferents criteris abans de premiar una regió amb aquesta distinció, com ara l'alta qualitat dels seus productes o que aquesta reuneixi una sèrie d'atractius concrets per als visitants. La menció, finalment, es fa després d'haver rebut una nominació per part dels socis de l'organització.

Increment del turisme nòrdic

La visita dels membres de Munskänkarna tenia com a objectiu l'aprofundiment en el coneixement dels vins de les dues denominacions d'origen del territori. El president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Sal·lustià Álvarez, va assenyalar que l'elecció de la comarca tarragonina com a Regió Vitivinícola de l'any 2016 és per “la gran qualitat dels nostres vins”. Per la seva banda, la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, va apuntar que l'estada dels suecs ha de servir d'impuls per potenciar la futura arribada “d'un nou públic, el turisme provinent des del nord del continent europeu”.

Els membres de Munskänkarna van reunir-se amb els responsables dels consells reguladors d'aquestes dues denominacions d'origen tarragonines i van assistir a tastos, xerrades i a visites a cellers durant el divendres i dissabte passats. El club de vins suec, que compta amb més de 24.000 abonats a Suècia i altres països, té una subdelegació a Barcelona i edita una revista en què durant els mesos vinents farà diverses recomanacions dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. “Això ens donarà una gran visibilitat al seu mercat”, va pronosticar Álvarez. La publicació i el web del club també inclouran altres activitats lligades a les possibilitats enoturístiques de la zona, com ara rutes i visites culturals i gastronòmiques. Els membres del club també podran opinar al web de l'associació.

Una organització influent

A més de Suècia, però, Munskänkarma també és present a Finlàndia i disposa de diverses oficines i delegacions repartides per tot el continent europeu, quelcom que converteix el club en una organització de prestigi i amb una gran capacitat d'influència al sector. Per Pilar Just, l'aparició a les seves publicacions i al web pot representar, de cara al futur, “un increment de les comandes i de les vendes dels vins de les dues denominacions d'origen al mercat internacional”. La visita de la delegació de Munskänkarna va tenir, a més, el suport de l'associació Priorat Enoturisme, l'Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme de la Costa Daurada.

LA XIFRA

24.000
membres té el club Munskärna a Suècia i Finlàndia, a més de diverses delegacions internacionals.

LA DATA

1958
El club de vins suec es va fundar l'any 1958 i té una gran influència en el mercat nòrdic.

Un club de prestigi internacional

El club de vins Munskänkarna es va crear l'any 1958 i té una gran influència en el món del vi a Suècia i Finlàndia, ja que hi intervé com un dels principals consellers a l'hora de recomanar la compra i la difusió de vins d'arreu del món als seus membres i a altres audiències a través del seu web i altres mitjans. A més de la de Barcelona, Munskänkarna Internacional té delegacions en altres països europeus com ara França, Àustria, Suïssa i Bèlgica, entre d'altres. Al Japó també hi tenen representació, i des de l'any 1993 escullen la Regió Vinícola de l'Any, que ara ha distingit el Priorat. Altres distincions de l'entitat són l'elecció d'una Personalitat del Món del Vi de l'Any, el Vi de l'Any i el Restaurant del Món del Vi de l'Any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

socie

Marquen una tintorera i una escurçana violeta per fer-ne el seguiment

cadaqués
urbanisme

Faran un pas de vianants elevat a l’avinguda de l’Estatut, a Rubí

RUBÍ
tradicions

El garrotín posa el punt i final al cicle d’estiu de l’Art a l’Horta

LLEIDA
societat

L’aeroport del Prat frega els 2.000 vols l’últim cap de setmana de juliol

barcelona
societat

Alerta per onada de calor almenys fins dimecres

barcelona
societat

Els Marrecs descarreguen la torre de 8 amb folre per la Festa Major

salt
societat

Mural commemoratiu del 30è aniversari del referèndum de Castell

palamós
societat

La Pirotècnia Valenciana torna a guanyar el Concurs de Focs d’Artifici

blanes
societat

Primers passos per ser a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran

girona