Vallès Oriental

La Roca posa agents al carrer Catalunya per evitar el pas de ciclistes en contradirecció

Els problemes es concentren els caps de setmana

L’Ajuntament de la Roca ha destinat alguns agents als accessos al carrer Catalunya per evitar el pas de ciclistes en contradirecció.

Aquests agents han reforçat durant alguns caps de setmana la informació dels senyals que indiquen als ciclistes que el carrer s’ha convertit en una via d’una sola direcció i que està prohibit el pas en sentit sud. Els problemes es produeixen sobretot els caps de setmana, perquè el carrer és un lloc de pas habitual en rutes ciclistes per la zona.

En els primers mesos de conversió d’aquest carrer en una via d’un sol sentit (després d’una actuació que ha permès ampliar les voreres), hi ha hagut algunes incidències. En algun cas fins i tot s’han produït caigudes de vianants perquè han topat amb ciclistes que pugen a la vorera quan es troben amb algun vehicle de cara.
“Els agents ens informen de casos de ciclistes que han entrat al carrer en sentit sud per desconeixement, però no sempre és així”, explica l’alcalde, Albert Gil. Per això, l’Ajuntament va decidir destinar agents per fer una campanya informativa. “Fins ara, l’actuació ha estat més explicativa que no pas sancionadora”, comenta Gil. Amb tot, l’alcalde avança que passat un temps es posaran multes. La situació ha provocat “malestar per part d’alguns veïns”, admet Gil. “Les bicicletes pugen a la vorera si el vehicle que ve de cara no s’aparta, perquè si s’aparta continuen per la calçada en contradirecció. Són situacions delicades”, explica Gil.

El carrer Catalunya va passar a ser de sentit únic una vegada es va acabar l’actuació urbanística que tenia per objectiu convertir el carrer Catalunya en una zona més urbana, amb menys trànsit i voreres més àmplies. El carrer Catalunya és un dels més cèntrics, però assumia un volum de trànsit important, avaluat en uns 7.000 vehicles diaris, dels quals un 20% eren camions.

La Roca ha introduït mesures alternatives de trànsit, per acabar creant una anella viària, que completen els carrers Tenor Viñas i Sant Sadurní. Aquestes variacions han comportat problemàtiques paral·leles. Des de fa uns mesos, un col·lectiu de pagesos reclama mesures per poder travessar el nucli urbà, perquè no poden circular en tractor i no disposen de xarxa de camins alternatius per poder fer el recorregut.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.