Societat

Societat

Més medieval que mai

El festival Terra de Trobadors d'aquest any, que compleix 25 anys d'història, commemora l'efemèride amb un programa que conté 330 actuacions

Aviat està dit, organitzar durant 25 anys un esdeveniment de l'envergadura del Festival Terra de Trobadors. Aquesta és l'efemèride que es commemora aquest llarg cap de setmana a Castelló d'Empúries. Per a l'ocasió, el poble ha fet un esforç i ha bastit un programa amb més propostes que mai: 330 activitats, entre espectacles musicals i teatrals de carrer, concerts, tornejos, tallers d'oficis, exposicions i un mercat medieval amb moneda pròpia que fan possible 23 companyies professionals i una trentena d'associacions locals, que hi aporten desenes de voluntaris. Com que el gros dels visitants són grups familiars (sobretot gironins i de la resta de Catalunya, així com procedents de França, ens indiquen a l'Ajuntament), s'ha procurat oferir força propostes pensades per a la mainada, com ara titelles i tallers, entre d'altres. D'altra banda, l'efemèride del 25è aniversari es plasma també a la llotja comunal de la plaça dels Homes, on s'exposen els cartells dels 24 festivals precedents.

A diferència d'edicions anteriors, aquest any el festival durarà tres dies, ja que es va aprofitar la festivitat de l'Onze de Setembre. Tenint en compte aquesta circumstància i el fet que tant divendres com ahir hi va haver molta gent, els organitzadors preveuen superar els 46.000 visitants que hi va haver ara fa un any. “Estem molt contents de com està anant”, va resumir ahir l'alcaldessa, Assumpció Brossa, referint-se tant a l'èxit de públic com a l'abast de la festa, que –com qui diu– ha envaït cada racó del centre.

Un dels atractius que aquest any és novetat és l'escenificació d'un assalt a la muralla, que ja s'ha representat divendres i dissabte i avui es podrà veure de nou, a la una del migdia. D'altra banda, per tal que com més gent millor els pugui gaudir, es projecten a les parets de la basílica els espectacles que es fan a la plaça, que solen ser els més concorreguts.

La clausura està programada per aquest vespre, a les 21.40 h, a la plaça Jacint Verdaguer. Consistirà en un espectacle interpretat per tots els grups que han participat en el festival, així com les associacions locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Malgrat homenatjarà l’actor David Verdaguer en el pregó de festa major

Malgrat de Mar

Els Bombers treballen amb 15 dotacions en un incendi a Caldes de Malavella

caldes de malavella
URBANISME

L’ajuntament enderroca un mur i enretira runes d’un solar de Montjuïc

GIRONA
SOCIETAT

Impugnaran els acords de l’Ajuntament de Gelida amb Ametller Origen per l’Agroparc

GELIDA
Medi ambient

Els caçadors ebrencs posen abeuradors per evitar que la fauna es desplaci als cultius

Santa Bàrbara
Societat

Desallotjada una ‘rave’ amb 200 persones en una nau industrial de la rambla Prim

Barcelona

La terminal del bus ràpid serà per a vianants i s’eliminarà l’aparcament

girona
Infraestructures

Els veïns de les esquerdes de l’A-27 a Lilla cobraran les indemnitzacions a partir del 6 d’agost

Montblanc
Medi ambient

Lleida vol començar a desplegar al gener la Zona de Baixes Emissions

Lleida