Societat

Es crea a Torrent una gestora per animar les commemoracions valencianes

Diverses associacions culturals, mediambientals i cíviques prenen la iniciativa de constituir-se en plataforma per proposar celebracions obertes a la participació

Durant aquest passat cap de setmana, algunes associacions, grups i entitats de caràcter cultural, i participatiu, han pres la decisió de configurar una comissió gestora tendent a la legalització d'una plataforma capaç d'animar les commemoracions existents dins el calendari cívic valencià.

D'aquesta manera, dates tan significatives com el 9 d'Octubre, el 28 de Novembre i el 25 d'Abril, marcaran fites concretes dins les objectius d'aquesta associació voluntària, que agruparà el teixit associatiu d'aquesta localitat que estime interessant trobar-se dins d'aquesta plataforma.

La intenció principal d'aquesta iniciativa, rau en la potenciació i difusió de la cultura, la historia, la llengua i els costums del poble valencià a fi de perpetuar la continuïtat en el temps i de fixar-les en el costumari festiu torrentí.

Així doncs, ja han començat les reunions per fer propostes davant la municipalitat torrentina a fi de muntar les activitats que han de tenir lloc en aquest primer 9 d'octubre que ha de celebrar-se d'ací a 25 dies i, posteriorment, també tindran incidència sobre el 28 de Novembre, data en què s'arribarà al 767 aniversari de l'atorgament de la Carta Pobla a aquesta localitat.

Finalment, el 25 d'abril també serà motiu a tenir en compte per aquesta Comissió, la finalitat de la qual tan sols pretén aglutinar les opcions, propostes i suggeriments que realitzen les diferents associacions, grups i entitats adherides, per elevar les corresponents alternatives davant l'Ajuntament de la vila.

Ara s'obre un període constituent, en què a més de les associacions i persones de reconegut prestigi cultural i social que ja han decidit formar part d'aquesta plataforma, altres existents a la localitat hauran de prendre la mateixa determinació, a fi de configurar una base d'interlocució vàlida per fixar, si més no aquestes dates, dins del calendari cívic de la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

La policia de Santa Coloma incauta 11.000 peces de roba falsificades

Santa Coloma de Gramenet
Administracions

La Generalitat amplia la transferència a l’Aran per a drets socials

Barcelona

L’ACA construirà pous d’emergència per donar servei a 14 municipis

peralada
SOCIETAT

Malgrat homenatjarà l’actor David Verdaguer en el pregó de festa major

Malgrat de Mar

Apagat l'incendi en uns camps a tocar de la GIV-6741 a Caldes de Malavella

caldes de malavella
URBANISME

L’ajuntament enderroca un mur i enretira runes d’un solar de Montjuïc

GIRONA
SOCIETAT

Impugnaran els acords de l’Ajuntament de Gelida amb Ametller Origen per l’Agroparc

GELIDA
Medi ambient

Els caçadors ebrencs posen abeuradors per evitar que la fauna es desplaci als cultius

Santa Bàrbara
Societat

Desallotjada una ‘rave’ amb 200 persones en una nau industrial de la rambla Prim

Barcelona