Vallès Oriental

FESTA MAJOR DE CORRÓ D’AVALL

Corró d’Avall estrena gegants

La festa major tindrà els gegants com a protagonistes

La festa major de les Franqueses girarà aquest any entorn als gegants, que s’estrenaran per primer cop al municipi, ja que fins ara no tenien aquesta figura festiva per poder-los lluir en els balls, plantades i cercaviles.

Arran d’un nen, en Víctor Palacios, que volia que el seu poble tingués gegants, la seva mare, Isabel Palacios no va tenir més remei que engegar la iniciativa del seu fill. El desembre del 2014 la colla ja estava fundada, i ara, en menys d’un any el municipi podrà estrenar els seus gegants.

Per presentar els gegants al municipi primer se’ls ha de batejar. Fins al dia 19 a 2/4 de 8 del vespre ningú podrà veure quin és l’aspecte dels gegants i el gegantó. Així ho marca la tradició gegantera. El mateix dia 19, a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de Can Font, es farà la plantada de gegants i gegantons amb els Gegantons Casal municipal LF, Gegants de Mollet, que seran els padrins juntament amb els de Granollers, els Gegantons Escola Joan Sanpera i Torras, els Gegantons Blaus, Gegantons Blancs Guillots i Suats, els Gegants de Lloret i els de Castellbisbal. Després de fer la plantada, els gegants faran la cercavila pels carrers del poble fins a la plaça de l’Ajuntament, on es trobaran amb els Gegants de les Franqueses i tots junts faran el ball del lluïment. Els gegants en cercavila, però, no es podran veure fins diumenge a 2/4 de 7 de la tarda, a plaça de l’Ajuntament, des d’on sortiran fins a la plaça de l’Espolsada, on faran el ball de gegants.

Per poder preparar-se per l’estrena de la festa major, la colla gegantera de Granollers els han deixat els seus gegants perquè poguessin assajar mentre construïen els de les Franqueses.

MARQUÈS, PAGESA I ALUMNE

Aquest tres personatges, el Marquès, la pagesa i l’alumne de les Escoles Nacionals de Bellavista, representen tots els cinc pobles del municipi de les Franqueses. Jordi Grau, del taller Drac Petit de Terrassa, que va fer els gegants del Tricentenari, s’ha encarregat de construir els gegants de les Franqueses, amb un pressupost de 13.552 euros, que ha pagat l’Ajuntament, propietari dels gegants, tot i que els gestionaran la colla de gegants de les Franqueses, després de firmar un conveni de col·laboració.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida