Osona/Ripollès

Un mallorquí s’endú dos dels Premis Literaris de Calldetenes

El mallorquí Miquel Àngel Vidal s’endú dos premis de Calldetenes. Va guanyar en la categoria de narrativa i teatre, i en poesia el premi va ser per a Jordi Pla.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Calldetenes

Calldetenes lliura uns premis literaris amb presència d’arreu dels Països Catalans

El dissabte 19 de setembre al vespre ha tingut lloc a l’Auditori Teatre de Calldetenes l’acte de lliurament dels 36è Premis Literaris de Calldetenes.

En la cerimònia celebrada a les 7 del vespre a l’auditori de Calldetenes s’ha fet entrega del Premi de Novel·la Armand Quintana, del Premi de teatre de Calldetenes Lluís Solà i Sala, del Premi de Poesia Jacint Verdaguer, dels Premis per a Estudiants dels Països Catalans, dels Premis per a estudiants d’educació Primària i ESO de Calldetenes i dels premis del XXIV Concurs de Còmics de Calldetenes.

Entre totes les categories s’han presentat més de 150 treballs. A l’obertura de la cerimònia, l’alcalde de Calldetenes, Sr. Marc Verdaguer, ha destacat la gran quantitat de propostes rebudes, que segueix la tendència dels últims anys tan en qualitat com en quantitat. A la bona salut de que gaudeixen aquests premis se li suma la diversitat en l’origen dels treballs, provinents d’arreu dels Països Catalans. L’alcalde de Calldetenes ha aprofitat per agraïr a tothom qui fa possible la perdurabilitat i el prestigi d’aquest certàmen de forma desinteressada.

Després de la benvinguda, el Sr. Víctor Pallàs, en representació d’Òmnium Cultural, ha presentat el conferenciant convidat d’enguany: el Sr. Ignasi P. Ferré i Serra, cineasta, director i productor de documentals i films amb una llarga trajectòria que passa, entre d’altres, per Berlin i Roma. La seva conferència ha girat a l’entorn de la relació entre la literatura i el cinema. A partir de la novel·la i la pel·lícula “Lolita”, ha fet un repàs a les dificultats i entrebancs que suposa fer una adaptació al cinema a partir d’un llibre. També ha reflexionat a partir de la pregunta “què prefereixes: el llibre o la pel·lícula?”. Prèviament a l’acte, el cineasta català ha visitat la Casa Consistorial per signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Seguidament, s’ha procedit a la lectura de les actes amb els veredictes dels jurats i al lliurament dels premis per part del Sr. Manel Viver, nou regidor de Cultura de l’ajuntament de Calldetenes. A la taula presidencial també hi eren presents el Sr. Xavier Rovira, conseller delegat adjunt del Consell Comarcal d’Osona; el Sr. Xevi Dominguez, organitzador del Concurs de còmics; el Sr. Lluís Solà i Sala, escriptor, i el Sr. Josep Pujol, representant de l’Espardenya Teatre, els quals han lliurat alguns dels premis entregats. Cal destacar, que per primera vegada en trenta-sis anys, un mateix escriptor ha resultat guanyador del premi de narrativa i del de teatre.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrtiva

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea