Societat

Controlat l'incendi que ha cremat una planta desballestadora de vehicles de Sant Fruitós de Bages

Els Bombers continuaran remullant la zona al llarg de la nit

S'aixeca l'ordre de confinament a l'urbanització de Les Brucardes

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les set del vespre l'incendi que afecta des de primera hora de la tarda d'aquest dimarts una planta desballestadora de vehicles al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, segons ha informat el cos d'emergències en un comunicat.

Els Bombers continuaran refrescant la zona perquè encara crema una pila de vehicles, tot i que aquest focus està confinat. Al llarg de la nit es mantindrà un operatiu terrestre de tres camions d'aigua per anar remullant la zona.

Segons ha informat el cap dels Bombers de la Regió d'Emergències Centre, Francesc Boya a l'ACN, no es preveu que el foc es pugui extingir fins dimecres, ja que “el material està molt apilat i costa molt que l'aigua arribi fins al focus de l'incendi”.

Protecció Civil ja ha desactivat l'Alerta del Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya) per l'espessa columna de fum negre que ha originat l'incendi. Cap a dos quarts de set també s'ha aixecat l'ordre de confinament que s'ha mantingut com a mesura preventiva durant unes hores sobre la urbanització de Les Brucardes de Sant Fruitós de Bages.

No ha estat necessari fer cap desallotjament i els dos treballadors que es trobaven a la planta han pogut sortir pel seu propi peu. Cap veí de la zona ha resultat ferit.

Una vintena de dotacions terrestres dels Bombers han treballat al llarg de la tarda en les tasques per controlar el foc que afectava la planta. Amb l'ajuda d'un carretó elevador s'ha anat retirant vehicles per facilitar el treball dels Bombers. El foc ha arribat a saltar la tancat del recinte i ha afectat una petita zona de vegetació (d'uns 100 m2), que ja està apagada. S'ha activat un helicòpter bombarder amb caràcter preventiu per inspeccionar tot el perímetre forestal de la instal·lació i detectar possibles columnes de fum. També ha fet descàrregues d'aigua en aquesta zona de vegetació per evitar que algun focus secundari de l'incendi pogués propagar.

El dispositiu d'extinció ha estat format, a més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, per tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages i de Manresa.

Els efectius policials han tallat tots els accessos a la zona, que ja estan reoberts. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb caràcter preventiu, i tècnics de Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.