Vallès Oriental

La Mitja celebrarà 30 anys amb la creació de dues noves curses

La prova estrenarà una cursa de 10km i una ‘open’ per a totes les edats

La Mitja Marató de Granollers celebrarà 30 anys el diumenge 7 de febrer amb una edició especial i carregada de novetats.

Les més destacades són la creació de dues noves curses que s’afegiran, a partir de 2016, a la Mitja, el Quart i la Mini: una prova de 10 quilòmetres, que compartirà part del recorregut amb la cursa principal, i una prova open, que es farà el dissabte al matí i que està oberta a totes les edats i condicions.

La cursa de 10 quilòmetres sortirà en el mateix moment que la Mitja. Els participants seguiran el recorregut de la cursa fins a l’avituallament del quilòmetre 5, al polígon Pla de Llerona, i allà giraran cua; tornaran a travessar el riu pel gual que hi ha 200 metres més enllà fins a tornar a connectar amb la carretera de Granollers i enfilar el carrer Primer Marquès de les Franqueses per travessar la ciutat fins a l’arribada. El president de l’Associació Esportiva la Mitja, Toni Cornellas, explica els motius de la creació d’aquesta cursa. “Hi ha gent a qui, per raons mèdiques, manca d’entrenaments, etc., se’ls desaconsella que facin la Mitja sencera. Hem afegit la prova de 10 quilòmetres perquè aquestes persones puguin participar de l’ambient de la cursa”, apunta Cornellas.
Pel que fa a la cursa Open, es farà dissabte a 2/4 d’11 del matí i tindrà uns quatre quilòmetres, entre el recinte firal i la plaça de la Corona. Cornellas subratlla el caràcter innovador de la proposta. “No serà purament una cursa, sinó una passejada en què els participants podran triar entre caminar i córrer. És una prova oberta a tothom, en què els qui normalment fan la Mitja poden ajudar altres persones a introduir-s’hi. D’altra banda, és una manera de fer participar en la festa de la Mitja i donar protagonisme a col·lectius de persones amb disminucions, a la gent gran, etc.; de fet, ja estem contactant i convidant a venir entitats de la comarca que fan activitats per a la gent gran”, explica Cornellas. La inscripció costarà 7 euros, que es destinaran a una causa solidària.

Les inscripcions s’han obert oficialment aquest dimarts
Tot i que la inscripció de la propera Mitja està operativa al web lamitja.cat des del 15 d’agost, no ha estat fins aquest dimarts que s’ha anunciat oficialment. Tot i això, unes 400 persones ja s’han inscrit. “Són usuaris que han entrat a la web inicialment per apuntar-se al Tast de la Mitja, i ho han aprofitat”, explica Cornellas. El Tast, que tindrà lloc el 31 d’octubre, ja ha repartit 700 dorsals de 3.000 disponibles.

Recollida de dorsals a Barcelona
Una altra de les novetats de la Mitja és la possibilitat de recollir els dorsals i obsequis el dimarts, dimecres i dijous de la setmana prèvia a la cursa a Barcelona. La mesura beneficiarà els més de 3.300 participants procedents del Barcelonès. El punt de recollida serà la botiga Adidas Store, del passeig de Gràcia, 3.

Concert al TAG
El diumenge 14 de febrer, la Mitja organitza un concert pel 30è aniversari amb el cor d’Amics de la Unió i projeccions del videoartista Vicenç Viaplana.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.