Societat

Llavaneres ajorna l'inici de les classes a l'escola de música

No ha trobat encara els professors per omplir tots els grups

Manté el compromís de mantenir el servei

Els 180 alumnes que té l'escola de música de Sant Andreu de Llavaneres hauran d'esperar per començar les classes aquest curs. Tot i el compromís de l'Ajuntament per obrir el centre el dia 21 de setembre, després que l'entitat que el gestionava decidís renunciar al servei per les dificultats econòmiques que arrossegava, finalment no ha estat possible. L'alcalde, Nani Mora (ERC), admet que si bé el consistori va fer tots els passos necessaris per trobar el personal, a l'hora de la veritat i després de superar el procés selectiu, molts es van fer enrere a última hora. Es dóna el cas que alguns dels professors que van participar-hi i que millors puntuacions van obtenir eren els antics mestres del centre. A hores d'ara l'Ajuntament, que va decidir assumir directament la gestió del servei, afirma que un 60% dels grups estan coberts i que els que queden pendents corresponen a les classes més petites quant a nombre d'alumnes, com ara la de clarinet o la de percussió. Per aquest motiu, s'ha tornat a obrir una altra borsa de treball per trobar els professors d'aquestes especialitats. Mora no vol aventurar-se a donar cap data per a l'inici del curs però confia que l'escola de música arrenqui “les properes setmanes, quan s'hagi garantit que tots els alumnes poden començar amb normalitat les classes”.

Respecte a les condicions econòmiques de l'oferta, l'alcalde defensa que han agafat com a referència les taules salarials d'altres d'escoles de música de municipis amb una població semblant a la de Llavaneres i entre totes les possibilitats s'ha optat per un barem mitjà. “És una proposta correctíssima amb un nivell salarial mitjà”, va afegir-hi. El govern municipal no volen entrar en els motius pels quals els mestres van renunciar al lloc de treball, però un dels conceptes salarials que els antics professors perdrien és l'antiguitat. Malgrat això, quatre docents de l'associació que portava el centre sí que han acceptat l'oferta i s'incorporaran en aquesta nova etapa. Tot i que el personal que fins ara treballava a l'escola va anunciar que presentarà una demanda contra l'Ajuntament per reclamar la subrogació dels contractes, Mora manté que no és possible fer-ho perquè si s'acceptés aquesta fórmula voldria dir també que el municipi hauria d'assumir el deute econòmic que té l'entitat i haver de pagar, per exemple, els endarreriments de les nòmines dels treballadors. “El que no pot fer un ajuntament és pagar dos cops per un servei i amb diners públics”, va manifestar.

LA FRASE

Obrirem l'escola quan s'hagi garantit que tots els alumnes poden començar les classes
Nani Mora
alcalde de llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia