Vallès Oriental

#27SVOr

De Correus a l’aeroport

Alícia Martínez, de la Garriga, va poder votar per correu just el dia que marxava cap a Escòcia

L’Alícia Martínez, de la Garriga, vivia des del gener a Islàndia. A l’abril ja va anar al consolat de Reykyavic per informar-se dels passos que havia de seguir per poder votar a les municipals.

Va tenir la resposta al cap de 15 dies: “l’única opció per anar fins a l’ambaixada de Noruega, a Oslo”, explica aquesta jove que treballava com a guia en els avistaments de balenes a l’Atlàntic Nord. “Òbviament això era molt car i em vaig quedar sense votar”. Ara, per poder exercir el seu dret, ha planificat una estada més llarga a la Garriga per fer-la coincidir amb els terminis del vot per correu. “Em prenc molt seriosament qualsevol tipus de participació ciutadana”. Va tornar al poble el 8 de setembre a les 8 del matí. “A les 10, ja era a Correus fent la sol·licitud”, explica. No va rebre la documentació fins al dia 19, just el mateix dia que tenia el bitllet d’avió per marxar cap a Escòcia, on ara estudia un màster d’Enginyeria Sostenible i Energies Renovables. Tot i això, va tenir temps d’anar a Correus i, unes hores després, marxar cap a l’aeroport. Aquests dies ha seguit la campanya llegint els mitjans catalans i espanyols. “Si tinc el dia valent, m’aventuro amb l’Abc”, bromeja. La nit electoral la seguirà per TV3.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.