Societat

Almenys tretze morts i vint ferits en un tiroteig en una universitat d'Oregon

El tirador va ser abatut per la policia

La tragèdia va tenir lloc al centre d'estudis superiors Umpqua Community College de Roseburg

Un campus universitari va tornar a ser ahir blanc d'un tiroteig als Estats Units, que va deixar almenys tretze morts i més d'una vintena de ferits, segons va informar les autoritats locals, les quals van indicar que el tirador havia estat abatut per la policia. El tràgic succés va tenir lloc al centre d'estudis superiors Umpqua Community College, de Roseburg, ciutat de 22.000 habitants situada 281 quilòmetres al sud de Portland. Al centre, situat als afores de Roseburg, hi assisteixen prop de 3.000 alumnes a temps complet i 16.000 més a temps parcial. Les autoritats van respondre a les primeres trucades d'emergència cap a les 10.40 hora local (19.40 GMT) i van donar per finalitzada l'alarma gairebé dues hores més tard, aproximadament, un cop la policia va aconseguir abatre el sospitós. A l'hora de tancar aquesta edició, les autoritats no havien informat de la identitat del tirador, ni dels motius que l'havien dut a actuar d'aquesta manera. Un testimoni va declarar que l'assassí, abans de disparar, va exigir als alumnes que es posessin drets i declaressin quina religió professaven. Segons les últimes informacions, els investigadors estarien examinant les publicacions del detingut a les xarxes socials. Sembla que l'autor del tiroteig , que segons algunes informacions podria tenir uns 20 anys, hauria parlat amb altres persones la nit abans de l'atac i els hauria comunicat les seves intencions, segons una font propera a la investigació.

L'últim tirotegi massiu als Estats Units amb tantes víctimes va ser el juny passat a Charleston, Carolina del Sud, on un jove supremacista blanc va irrompre en una església de la comunitat negra i va matar a trets nou persones. Pel que fa a l'últim tiroteig registrat en un centre d'educació, va ser a l'Institut Pilchuck de Marysville, a l'estat de Washington, el 24 d'octubre del 2014, en què cinc persones van morir, inclòs l'atacant, que es va suïcidar. Cinc mesos abans, el juny del 2014, un tiroteig en una escola de secundària propera a BenjaminPortland va deixar dos morts, un estudiant i el tirador. La tragèdia registrada ahir probablement tornarà a posar sobre la taula el debat sobre el control d'armes als EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia