Societat

L'Ajuntament de Quart de Poblet sol·licita la col·laboració ciutadana per retirar símbols franquistes

L'alcaldessa i tots els grups polítics celebren la primera reunió de la comissió creada per a aplicar la Llei de Memòria Històrica

El ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet va acordar al juliol per unanimitat la creació d'una comissió integrada per l'Alcaldia i un representant de cada grup polític per a la revisió dels noms de carrers, símbols, edificis públics o esments commemoratius d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura, culminant d'aquesta forma el compliment de la Llei de la Memòria Històrica en el municipi, en el qual es porta

Un dels punts que es va tractar en la sessió d'aquesta comissió celebrada ahir divendres 2 d'octubre, va ser el de la culminació de la retirada de les plaques del Ministeri d'Habitatge, amb el jou i les fletxes de Falange gravats, de la façana d'algunes finques.

Encara que l'Ajuntament va eliminar 282 plaques, s'han detectat algunes més que van quedar fora de l'inventari, raó per la qual tots els grups polítics van consensuar sol·licitar la col·laboració ciutadana, de manera que qui veja una d'aquestes plaques, pot notificar-ho a través dels perfils de l'Ajuntament en xarxes socials, via telefònica, per correu electrònic o de forma presencial en l'Ajuntament, on els facilitaran un formulari perquè detallen la ubicació de la placa.

Els representants de PSOE, PP, Compromís, Sí se Puede i Ciudadanos es van comprometre a portar a la segona reunió, prevista per a finals d'octubre, un llistat dels carrers que proposen per a revisió i canvi de nom, així com

un document escrit amb les propostes d'actuació i altres incidències que consideren rellevants per al compliment de la Llei de Memòria Històrica.

En qualsevol cas, la tècnica especialista en aquesta matèria de l'Àrea de Cultura redactarà un informe sobre les persones, símbols i institucions que donen nom als carrers i col·legis, i que incompleixen la citada llei. En aquest annex documental podran col·laborar altres persones, sempre que puguen aportar la font de la qual han obtingut les dades o fotografies sobre els personatges estudiats.

Quant a la part de divulgació històrica i preservació de documents en diferents suports, cal destacar que des de l'Ajuntament s'han realitzat activitats com la celebració del 60 aniversari de la II República Espanyola, en la qual es va exposar part del patrimoni documental existent, exposicions com la dedicada a la colònia infantil Villa Amparo, que va acollir a xiquets de la guerra, o la publicació de llibres, tant a través del Premi de Ciències Socials i Humanes “Amador Griñó Guzmán”, com a través del conveni amb la Universitat de València, centrats en aquesta època històrica o que l'aborden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat