Societat

Societat

Més grans, menys sols

La zona del Mercadal i el Barri Vell de Girona formen part d'una prova pilot que té com a objectiu tornar a socialitzar gent gran que es troba en una situació de soledat no volguda

Detectar els casos de persones grans que suporten una situació de soledat no volguda i ajudar-los a sortir de l'aïllament. Aquest és l'objectiu del programa Sempre acompanyats, que s'ha posat en marxa, com a prova pilot, al Barri Vell i a la zona del Mercadal de Girona. En aquests barris, un 29,29% dels veïns que hi viuen soles són majors de 65 anys. És un col·lectiu format per 455 persones. En Carmel Serra, un veí de Girona de 71 anys que fa tretze mesos que va quedar vidu, és un dels primers trenta usuaris del programa. “A estones em sento sol i és molt fotut, però tinc mobilitat i tinc amics, i miro de tenir l'agenda sempre plena”, explica Serra. En el seu cas, es va assabentar del programa perquè és voluntari d'algunes activitats que organitza l'Obra Social La Caixa per a les persones grans, entitat promotora de la iniciativa juntament amb Creu Roja i l'Ajuntament de Girona. Però el problema està en els casos que es mantenen invisibles. Per mirar de detectar-los i oferir ajuda a aquestes persones, un grup de quinze voluntaris recorren les botigues i les farmàcies dels dos barris per informar del nou programa i del telèfon de contacte on poden trucar (900 365 222) en cas de conèixer algun cas. “A les farmàcies han acollit molt bé la iniciativa, perquè sovint es troben amb casos de persones grans que deixen d'anar-hi, i no saben a qui adreçar-se”, explica la Marta Soler, que amb 76 anys fa de voluntària. Els usuaris de Sempre acompanyats gaudiran ben aviat de les primeres accions de socialització. Així, Berenars en companyia oferirà la possibilitat d'organitzar, els diumenges a la tarda, berenars a les cases particulars del usuaris. I en aquesta mateixa línia s'ha pensat en Tinc un veí, que permetrà l'ajuda mútua entre una persona gran i un veí de l'escala. “La idea és crear una gran xarxa que tingui com a base la solidaritat”, segons destaca Marta Soler, la referent de Creu Roja per a aquest programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Vint-i-nou tortugues s’afegeixen a les cinquanta-dues nascudes a Tarragona

Tarragona
successos

Detingut un conductor de VTC per atropellar intencionadament un motorista

Barcelona
successos

La nena castellera ferida, evoluciona favorablement

Barcelona
infraestructures

A punt la primera fase de les obres de connexió del Consorci d’Aigües de Tarragona amb Sarral

Sarral
turisme

Impuls al cicloturisme al Pallars Jussà amb una nova passarel·la a la Ruta dels Llacs

Lleida
MEDI AMBIENT

Jornada per sensibilitzar sobre la protecció dels primats al Zoo

Barcelona
viticultura

Comença el 8è Festival Terrer Priorat

Cornudella de Montsant
Blanes

Donació de sang extraordinària d’estiu amb més participació

Blanes
societat

El Nepal redueix l’operatiu de recerca de la catalana desapareguda mentre feia senderisme

barcelona