territori

El Memorimage projectarà tres pel·lícules dedicades a l'ecologia, el PSUC i la propaganda nazi

La desena edició del Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage, que es durà a terme del 3 al 7 de novembre, ha donat a conèixer, aquest dimarts, un avanç de la seva programació, que comptarà amb pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa que utilitzen imatges d'arxiu.

La Secció Oficial del Memorimage d’enguany presenta, entre d’altres, el film 'How to change the world', un documental canadenc que explica els inicis de la història de Greenpeace a través dels seus protagonistes, un grapat d’amics periodistes i científics hippies que amb les seves arriscades accions van aconseguir que els problemes mediambientals fossin notícia. Aquesta pel·lícula formarà part, entre d’altres, de la Secció MemoriJove dedicada a les sessions per alumnes de secundària.

Dins de la Secció Oficial també trobem la pel·lícula 'El gran vuelo', de la directora Carolina Astudillo, que va guanyar el Premi al Millor Documental al Festival de Màlaga. Un exercici estilístic, fet integrament amb imatges d’arxiu, que ens explica la història de la militant del PSUC Clara Pueyo, una dona condemnada a mort que va escapar de la presó per la porta principal.

Una altra de les pel·lícules de la secció és 'Forbidden Films', una producció alemanya que analitza els films de propaganda nazi encara prohibits avui dia. Es tracta d'una reflexió sobre el poder de manipulació de les imatges sobre els espectadors.

MemoriXics

Un any més, la Secció MemoriXics dedicada al públic familiar recuperarà una pel·lícula dels arxius, en aquest cas una peça del còmic del cinema mut Buster Keaton 'El modern Sherlock Holmes', amb la qual es viurà les peripècies d’un jove projeccionista de cinema que vol ser detectiu.

Finalment, Memorimage proposa el taller 'Aprèn com fer un documental' per tots aquells interessats a explicar una història propera a través d'aquest format, impartit per Àngels Villar, productora de documentals. Les places són limitades i amb preinscripció.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia