Osona/Ripollès

L’escola Terra Nostra d’Olost recull el premi estatal PlayEnergy a Milà

El concurs va reconèixer a finals del curs passat un projecte dels nou alumnes que ara fan 4t.

Un grup de nou alumnes que ara cursen quart de Primària a l’escola Terra Nostra d’Olost i dues mestres van recollir dijous a Milà (Itàlia) el premi PlayEnergy estatal d’Endesa. Ho van fer a mans de la presidenta d’Enel, Maria Patrizia Grieco, pel projecte “Ús responsable de l’energia”, que van realitzar a finals del curs passat, quan feien tercer. Segons la directora del centre, Marta Rovira, el d’Olost és el grup més jove dels nou països que han pres part en aquest concurs internacional. El guardó s’emmarca dins el taller amb el mateix nom que va impartir Endesa Educa a més de 25.000 alumnes de tot l’Estat el curs passat, entre els quals els d’Olost. Rovira explicava que “ens van fer el taller gratuït i com a contrapartida” els van demanar que presentessin algun projecte i “ens va sortir rodó”.

Els alumnes d’Olost van plantejar “com els agradaria que fos l’Olost del futur” i idees per a l’estalvi energètic. Segons la directora, des que van fer el projecte, el consistori “ens ha anat escoltant” i “estan apostant per fer un poble energèticament més compatible”.

La directora valorava positivament l’experiència dels alumnes, que fan “alguns dels seus primers viatges en avió”. La comitiva, que va marxar dimecres, torna al poble aquest divendres i a més de recollir el premi han pogut compartir els projectes dels guanyadors d’altres països, a part de fer turisme per la zona.
La gala d’entrega de premis de l’onzena edició del concurs, que s’havia de fer a final del curs i que es va ajornar per fer-la coincidir amb l’Expo de Milà, va ser simbòlica, ja que ja els havien fet arribar el premi abans. El projecte ha estat seleccionat entre més de 3.884 propostes en què han participat 120.000 alumnes. En aquesta edició es van premiar projectes d’escoles d’Itàlia, Xile, Rússia, Romania i Colòmbia.

Segons la directora, els participants van guanyar tauletes i el centre 6.000 euros que han invertit en ordinadors, tauletes i microscopis de mà.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona