Societat

Bonet liderarà l'ens universitari públic

El rector de la UdG destaca la importància estratègica de presidir l'Associació Catalana d'Universitats Públiques

El rector de la UdG, Sergi Bonet, serà el proper president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP). Segons destaca Bonet, “és una bona notícia per a la UdG perquè és també un reconeixement pel que fa al sistema català d'universitats”. Bonet hi afegeix que també ho és des de la “perspectiva de l'Estat” perquè “es fan reunions periòdiques dels diferents presidents que representen el que ells en diuen autonomies”. Els àmbits de treball de l'ACUP són les estratègies i les relacions institucionals i la gestió universitària, entre altres temes.

L'ACUP es va constituir l'any 2002 per iniciativa de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La seva finalitat principal és ser la veu de les universitats publiques de Catalunya i aplegar esforços per “promoure iniciatives, programes i projectes conjunts pel bé de la millora del sistema universitari i perquè aquest constitueixi un motor de desenvolupament social, cultural i econòmic”.

Els rectors de les universitats representen la institució a l'assemblea general. La presidència de l'ACUP recau anualment i de forma rotatòria preestablerta en els rectors de les universitats. Així mateix, des de l'any 2008 s'han afegit com a membres de l'assemblea general de l'associació els presidents dels consells socials i els càrrecs equivalents de les universitats membres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia