Societat

El programa de suport als discapacitats de la UdG fa costat a 160 persones

Un 84% estudien graus; un 11%, màsters, i un 7%, doctorats

Avui es tanca la trobada de la xarxa estatal de serveis de suport a les persones discapacitades

El Programa de Suport a les Persones amb Discapacitat de la UdG dóna suport aquest curs a 160 persones, principalment estudiants, la qual cosa representa un 1% del total de matriculats. Per tipus d'estudi, un 84% cursen graus; un 11%, màsters, i un 7%, doctorats. En relació amb la tipologia de discapacitats que manifesten, la de tipus físic és la majoritària (50%), però també es donen casos de discapacitats psíquica i sensorial, i de trastorn de l'aprenentatge, com ara TDHA i dislèxia.

Precisament per aprofundir en el suport a aquestes persones, la UdG ha organitzat la trobada de la xarxa estatal de serveis de suport a les persones amb discapacitat a les universitats (Sapdu). La trobada, que va començar dijous i que acaba avui, aplega una vuitantena de participants procedents de més de 30 universitats de l'Estat.

Ampliar les eines

Segons explica Montse Castro, delegada del rector per a les persones amb discapacitat, la trobada “pretén crear un espai d'intercanvi d'experiències que faciliti la participació per ampliar les eines de treball de les unitats de suport”, i establir línies de col·laboració entre aquestes.

Avui es tractarà monogràficament del disseny de l'aprenentatge en els estudis universitaris, a càrrec dels investigadors de la UdG Ramon Fabregat i Teodor Jové, membres de la xarxa internacional per a un aprenentatge inclusiu; Íngrid Sala, de la Universitat Ramon Llull, i Maribel Campo, coordinadora de les guies per al disseny universal de titulacions CRUE-ONCE.

El Programa de Suport a les Persones amb Discapacitat es va iniciar el 2008 amb la intenció de crear un espai i unes línies d'actuació per oferir orientació i recursos a les persones amb discapacitat en aspectes de participació en tots els àmbits universitaris. El programa vol reflectir la voluntat de continuar implementant un dels principis bàsics dels estatuts de la UdG: la igualtat d'oportunitats, i, més concretament, aprofundint en l'àmbit de les persones amb discapacitat. No es tracta, per tant, de la creació d'un nou servei de la UdG, sinó de complementar els ja existents i oferir un lloc de referència que rebi i orienti estudiants, professors i personal d'administració i serveis de la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia