Societat

Bellreguard crea un registre d'ajuda per a l'acollida de refugiats

L'aportació pot ser de béns materials, cessió temporal d'habitatges o menjar, però també de temps i coneixement

Calen voluntaris per a cobrir necessitats traducció, assessorament o acompanyament personal

Mitjançant un senzill formulari, la regidoria de Benestar Social i Polítiques Inclusives vol registrar tota l'oferta d'ajuda que la ciutadania de Bellreguard volen posar a disposició del projecte d'acollida.

Una aportació que pot ser de béns materials, cessió temporal d'habitatges o menjar, però també de temps i coneixement, ja què caldrà comptar amb la participació voluntària de persones disposades a ajudar per a cobrir diverses necessitats com ara traducció, assessorament o acompanyament personal.

La regidora de Benestar Social i Polítiques Inclusives, Dora Salavert, convida als ciutadans a sumar-se a la comissió de treball i el grup de voluntaris per a tractar la qüestió de l'acolliment “perquè no es quede en una resposta solidària espontània i compte amb una organització i planificació que faça possible un acolliment amb les màximes garanties per a les persones i famílies a les quals es pretén ajudar”.

Amb la incorporació de Bellreguard a la xarxa de municipis acollidors impulsada per la Generalitat i aprovada per unanimitat de tots els grups polítics de la corporació, la regidoria ha programat diverses iniciatives, que tenen com a objectiu que la declaració no quede sols en una manifestació testimonial sinó que permeta més enllà dels gestos, l'organització activa de la societat per a canalitzar recursos materials i humans i preparar-se per a l'acollida de refugiats en el futur.

Una de les primeres activitats realitzades va ser la xarrada que la responsable d'investigació de l'Observatori del Refugi, Alícia Banyuls, va oferir divendres al saló de plenaris. Davant un nombrós públic interessat en conéixer de primera mà la situació en la qual es troben els milions de refugiats sirians i d'altres orígens, Banyuls va explicar la realitat que pateixen amb una exposició molt didàctica que començava fent referència als aspectes conceptuals i legals relacionats amb la figura del refugiat des de les perspectives internacional i nacional, i acabava amb els aspectes més concrets i pràctics per a materialitzar les inquietuds institucionals i de la societat en ajuda i acció concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.