Societat

Societat

La solidaritat veïnal es mou pels refugiats

Refugees Aid Bcn, una iniciativa ciutadana que neix per enviar provisions als refugiats, es veu desbordada per la quantitat de material rebut

El magatzem d'una botiga de mobles del Poblenou de Barcelona està a rebentar de caixes que vessen de roba, joguines, productes d'higiene, sabates i sobretot articles de bebè. Un grup de voluntaris de totes les edats fan torns per fer inventari de les caixes que aniran al primer camió que l'associació té previst enviar a Grècia aquesta setmana. I caldrà omplir-ne encara dos més amb les 15 tones de roba que han organitzat en caixes. En concret, s'enviarà a Tessalònica, on un membre de l'entitat s'encarregarà que el material no es perdi pel camí.

Refugees Aid va néixer fa poc més d'un mes, arran de la voluntat de Rita i d'Alberto, els fundadors, d'enviar productes a Grècia per als nens refugiats. Van crear un grup de Facebook en què explicaven la demanda i, en menys d'un mes, el boca a orella va fer que les donacions desbordessin totes les seves expectatives, i a principis d'octubre ja no podien recollir més material. Aquesta iniciativa aplega 200 voluntaris repartits, que han ofert espais per recollir material. Fins i tot diversos establiments s'han implicat de manera desinteressada en aquest projecte ciutadà.

El fred és a tocar, i per això aquesta setmana la xarxa d'entitats que treballen per ajudar els refugiats han posat en marxa la campanya Catalunya amb els refugiats amb l'objectiu d'omplir dos tràilers amb 70.000 quilos de roba i mantes per enviar-los a la frontera d'Eslovènia amb Croàcia. Entre els diversos punts de recollida hi ha la seu de la Fundació Nous Catalans a Santa Coloma de Gramenet([email protected]) i es preveu afegir-ne més a mesura que noves entitats se sumin a la crida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia