Societat

Llavaneres posa vigilants pels excrements de gos

Dos empleats controlen que no s'incompleixi la normativa

S'han interposat mitja dotzena de sancions

Combatre la presència d'excrements de gos al carrer és una de les preocupacions de molts ajuntaments, malgrat que són conscients que és molt difícil enxampar els infractors in fraganti. L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha contractat dos vigilants, a través de plans d'ocupació, per controlar els amos que sistemàticament incompleixen la normativa i porten els animals sense corretja o no en recullen les defecacions a la via pública. La campanya ja ha donat els primers resultats i en només una setmana, des que es va posar en marxa, s'han interposat mitja dotzena de sancions. “Tenir gossos és una responsabilitat que els propietaris han d'assumir”, indica l'alcalde, Nani Mora (ERC), que insisteix a dir que prèviament i durant quinze dies els mateixos vigilants van fer una campanya informativa en el marc de la qual entregaven tríptics per explicar als amos què vol dir la tinença responsable d'animals i la necessitat de tenir un poble net.

Els treballadors, que mantenen contacte directe amb la policia local per si ha d'intervenir, han focalitzat la feina d'inspecció en alguns dels punts més conflictius del municipi, que són la font de la Llorita, la zona de l'aparcament de Jaume Brutau i el parc de la Mare de Déu de Lourdes. “Tot i que coneixen la normativa, abans de sancionar s'avisa els propietaris i, si reincideixen, no queda més remei que sancionar”, defensa Mora, que explica que no hi ha ànim recaptatori en la campanya, sinó “conscienciar els pocs propietaris incívics”. “Malauradament, només quan es toca la butxaca dels veïns és quan es posa tothom en alerta”, hi afegeix.

LA XIFRA

6
sancions
s'han interposat en una setmana a propietaris que no duien els gossos lligats o no havien recollit les defecacions.

Les sancions poden arribar als 400 euros

L'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora, indica que les sancions mínimes per incompliment de la normativa en matèria de tinença responsable de gossos són de 100 euros, però les multes poden arribar als 400 euros. Sota el nom Estima'l, la campanya de Llavaneres incideix també en la necessitat de posar un xip identificatiu a l'animal, registrar-lo al cens municipal i cuidar-lo convenientment amb els controls veterinaris oportuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia