El Vendrell organitza cursos de cuina per a persones sense recursos
Els participants provenen del centre de distribució d'aliments de Càritas i són derivats per Serveis Socials
Aprenen a fer plats nutritius a baix cost
El cuiner Paco Azuaga i el seu col·laborador Carles Fuentes es troben cada dimecres a la cuina de l'escola Garbí del Vendrell amb una quinzena de veïns, derivats des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, per fer-los cursos de cuina gratuïts pensats per optimitzar les recollides d'aliments. Es tracta d'un grup de persones sense recursos, usuaris del centre de distribució d'aliments de Càritas. Durant el matí aquestes persones es dediquen a recollir aliments frescos en diferents establiments col·laboradors, o al centre de distribució d'aliments de Càritas. Un cop han acabat la recollida, porten tots els aliments a l'escola Garbí i allà fan una valoració de tots els productes que tenen i dissenyen els plats que es podran cuinar amb el material obtingut.
A la tarda, juntament amb els cuiners, els participants del curs –que van canviant de manera mensual– preparen els productes i fan la cocció dels diferents plats que després es repartiran en carmanyoles per poder portar a casa.
Aquests cursos es van començar a fer l'any 2012. En aquell moment es feien al centre cívic L'Estació. La iniciativa pretén que els participants aprenguin a treure el màxim rendiment a cada un dels productes i aconsegueixin plats el màxim de nutritius amb el mínim cost.
El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, destaca el compromís social dels cuiners del taller de cuina solidària, la col·laboració dels establiments que ofereixen els productes i la cessió de l'espai que ha fet l'escola Garbí. Gosálvez recorda que l'objectiu és garantir a persones sense recursos una alimentació nutritiva i equilibrada.