Societat

Menys afluència de gent als cementiris

Unes 93.000 persones van visitar ahir les nou necròpolis barcelonines

Clam perquè es reguli l'espargiment de cendres

S'espera que els nou cementiris de Barcelona hauran rebut, des del 21 d'octubre i fins avui, una afluència de 181.000 visitants coincidint amb la campanya de Tots Sants. D'aquests, la meitat –és a dir, 93.000 persones– es van concentrar en la jornada d'ahir, 1 de novembre, dia tradicional d'anada a les necròpolis. Segons Cementiris de Barcelona aquestes xifres representen un lleuger descens respecte al 2014 –200.000 visitants–, atribuïble al fet que enguany la festivitat ha caigut en diumenge i els centres comercials eren oberts.

Com en anys anteriors, els cementiris han ampliat horari –de vuit del matí a sis de la tarda–, i han reforçat alguns serveis amb la contractació, per exemple, de 12 persones que han ajudat a col·locar flors als nínxols més alts o bé per atendre les persones d'edat avançada. A les instal·lacions del Poblenou i les Corts, també es van repetir els concerts d'un grup de corda que va interpretar peces com ara l'Ave Maria, de Schubert; el Cant dels ocells, de Pau Casals, i l'Adagio, d'Albinoni. També es van organitzar tallers de manualitats per als més petits i la missa commemorativa a les instal·lacions de Sants, Sarrià, les Corts, Sant Andreu i el Poblenou.

Enguany, Cementiris de Barcelona també ha reclamat que es redacti una llei que reguli l'espargiment de cendres funeràries. Aquest 2015, el 49% dels serveis de l'empresa han estat cremacions, un 11% més que l'any passat. La proposta és homologar la legislació estatal amb la de països com ara Alemanya, Bèlgica i Suècia, per evitar que els familiars escampin les cendres a la via pública i en espais naturals amb el risc de contaminació. A Alemanya, per exemple, es poden espargir al mar i a llocs concrets als cementiris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia