Vallès Oriental

Parets tanca la pista de Can Butjosa els caps de setmana per evitar molèsties als veïns

L’Ajuntament ha encarregat un estudi acústic per saber el nivell de soroll

L’Ajuntament de Parets ha tancat la pista esportiva coberta de Can Butjosa a partir de dissabte a les 2 del migdia i durant la resta dels caps de setmana, a més dels dies festius, arran de les queixes dels veïns propers que havien denunciat les molèsties pels sorolls procedents de la instal·lació.

Segons afirmen els veïns, els problemes per sorolls s’han multiplicat des que es va cobrir a finals de febrer d’aquest any.

Un cartell penjat a la porta de la instal·lació anuncia que mentre es fa un estudi acústic, la pista només estarà oberta de dilluns a dissabte a les 2 de la tarda per a les entitats esportives i que, com a alternativa, es poden fer servir les pistes de les escoles Pau Vila i Lluís Piquer, la de l’institut Torre de Malla i el Casal de Cal Jardiner.

Els veïns que viuen a les cases del davant de la pista creuen que la causa de l’augment del soroll és la coberta metàl·lica que es va instal·lar. “Està mal dissenyada, de manera que fa de caixa de ressonància i quan els jugadors o els entrenadors criden és com si fessin servir un altaveu”, explica Enric Subiron, un dels veïns afectats. Segons ell, la principal molèstia la provoca, però, la música que acompanya les coreografies quan hi ha entrenaments de patinatge artístic. “És insuportable”, assegura el mateix veí al domicili del qual es van fer algunes de les proves acústiques per determinar el nivell de soroll. Els resultats encara no es coneixen.

Les proves es van fer un dissabte al matí, que, segons Subiron és un dels moments en què el nivell de soroll és més gran. “No ho puc dir amb exactitud, però crec que en alguns moments el nivell va arribar als 60 decibels”, explica.

Un portaveu municipal ha explicat que quan es coneguin els resultats de l’estudi acústic es prendran les mesures que calgui. “Arran de l’ampliació de les activitats de la pista, uns veïns s’han queixat del soroll. Som sensibles i volem solucionar qualsevol molèstia a qualsevol veí. Per això hem encarregat un estudi per saber quines actuacions calen per minimitzar el soroll”, diu el portaveu del govern municipal.

Per la seva banda, el Grup Municipal d’Ara Parets-ERC ha presentat una instància a l’Ajuntament demanant més informació sobre el tancament de la pista. Vol saber “si s’ha adjudicat aquest estudi acústic i, si és el cas, a quina empresa i per quin import”, diu en un comunicat.

La coberta de la pista amb xapa de ferro es va inaugurar el 28 de febrer d’aquest any. L’obra es va adjudicar el juliol de l’any passat a l’empresa Hierros Bueno, SAL, d’Albacete, per un import de 215.700 euros. Va ser l’única empresa que es va presentar a la licitació pública. El juliol d’aquest any la Junta de Govern va imposar una penalitat de 4.529 euros a l’empresa pel retard en l’execució de les obres.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia