Societat

Imiten unes pintures d'art rupestre a les balmes del Borrasser de Molló

La pintada ha estat feta per uns brètols i ha causat molta indignació al poble

Es tracta d'unes coves molt apreciades pels espeleòlegs

Uns brètols han fet pintades imitant dibuixos d'estil prehistòric a les populars balmes del Borrasser del municipi de Molló, que formen part del patrimoni arqueològic catalogat de Catalunya i que són molt apreciades pels espeleòlegs. Es tracta d'unes pintades efectuades a l'entrada de la cova amb pintura vermella que reprodueixen un caçador que dispara fletxes a un cérvol i un bisó. Els fets es van produir el cap de setmana passat i se n'ha adonat l'alcalde, Josep Coma, en una passejada matinal resseguint el Ritort.

Coma ha explicat que la cova està situada en uns terrenys propietat privada i que encara no han parlat amb les parts implicades sobre qui es fa càrrec de netejar les pintades.

Aquestes coves estan situades en un petit cingle a pocs metres d'aquest riu al sector de can Fumat del veïnat del Riberal i s'hi accedeix a través de la pista que uneix el poble de Molló amb el veïnat de Ginestosa.

Les balmes del Borraser van ser explorades el 1953, tot i que es tenen notícies que s'hi va entrar el 1897. També s'hi van fer exploracions l'any 2002 i van ser topografiades el 2012.

LA DATA

1897
és l'any en què
es van explorar per primera vegada les balmes del Borrasser de Molló.

LA XIFRA

764
metres
tenen de recorregut les diferents galeries de la cova, que té 24 metres de desnivell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia