Societat

Llavaneres vol un pavelló sostenible

Incorporarà elements d'eficiència energètica

Les obres es faran el 2016

El punt de partida de l'estudi que el Consell Català de l'Esport i l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya han presentat perquè s'inclogui en el projecte executiu del futur equipament esportiu de Sant Andreu de Llavaneres és un pavelló que consumeixi poca energia i que la que necessiti s'aconsegueixi a través de les renovables. L'equipament s'ha de començar a construir l'any que ve. L'Ajuntament aposta perquè l'edifici sigui al màxim de sostenible possible i que incorpori elements capdavanters en eficiència energètica. Per aconseguir-ho el primer pas, segons va explicar Jaume Salom, de l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya, serà incidir en el disseny, l'orientació i els materials de construcció. Un segon repte és introduir-hi plaques solars i una caldera de biomassa. El resultat ha de ser un pavelló “emblemàtic i pioner” que s'avançaria a la normativa en matèria d'eficiència energètica que les administracions han de complir a partir del 2018 en edificis nous.

Durant l'acte de presentació l'alcalde, Joan Mora, va recordar que el municipi necessita un pavelló que doni resposta a tota la demanda i pugui obrir les portes a les escoles i a tots els esports que es practiquen al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia