Societat

Fires i festes

El paradís dels llaminers

La novena edició de la Fira del Pa i de la Xocolata va omplir diversos espais del municipi de parades i amants del dolç

A banda de les parades dedicades als productes estrella, hi havia activitats i tallers per a tots els gustos

La població de Sant Gregori devia doblar-se ahir, amb motiu de la 9a Fira del Pa i de la Xocolata. Durant tot el dia, els més llaminers de les comarques gironines van tenir ocasió de fer tastets, comprar productes i participar en un munt de tallers i activitats gratuïtes, i es feia difícil de dir en quina d'aquestes hi havia més gent. Pel seu nom, potser algú s'esperava trobar bàsicament això: pa i xocolata, però fent un tomb per la fira aviat quedava clar que més aviat era la fira del pa en totes les seves variants, sí, però també de qualsevol producte dolç fet amb farina i qualsevol susceptible d'acompanyar i millorar el pa.

Així, hi havia parada rere parada de melmelades, mels, vins, embotits de tota mena i formatges, i també all (que casa molt bé amb les torrades) i vi (els avis bé que en sabien, de pa amb vi i sucre). I per suposat, el producte més llaminer de tots, la xocolata, present a la fira en totes les seves formes, colors i possibilitats. A les taules habilitades per esmorzar i fer tastets, els gots buits amb aquell regalim que deixa la xocolata desfeta eren una constant, i els visitants també compraven rajoles, torrons, pastissos i bombons, entre altres productes que omplien els estands. I evidentment, com en gairebé totes les fires, també hi havia els clàssics que no tenen relació amb els productes que donen nom a la fira, però que també volen donar a conèixer el que fan. Eren els que menys, però hi havia parades de decoració, de roba i bijuteria i fins i tot de plantes.

Els tallers i les activitats també van tenir el seu espai, i és on es podia veure més mainada. Hi havia tallers de piruletes i concursos de dolços i rajoles de xocolata decorades oberts a grans i petits, però evidentment els que estaven més entusiasmats remenant farines, ous i xocolates eren els nens, tot i que els adults podien participar en els tallers de maridatge de vi i xocolata a càrrec del sommelier Gerard Marin (Wine Palace), i de fer diferents tipus de pa i pizza sense gluten. Per als pares, portar la mainada a Sant Gregori ahir era una garantia de tenir-los ben entretinguts. Els que no tenien tirada pel dolç (cosa estranya) podien estar-se hores practicant jocs tradicionals amb fusta, i no és que n'hi hagués dos o tres, és que, tant per tant, a la fira van decidir habilitar tot un pati amb jocs d'aquesta mena, i no n'hi havia cap sense activitat. Fins i tot els pares s'hi apuntaven. A la tarda la fira es va cloure amb una xocolatada popular, l'entrega de premis del concurs de dolços i rajoles de xocolata
i un espectacle de música i animació infantil, al pavelló poliesportiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia