Societat

Societat

Cossos d'animals en regla

La Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona crea un programa per organitzar la donació de cadàvers d'animals a la docència

És únic a l'Estat i s'anivella amb els protocols europeus i nord-americans

Els propietaris dels animals morts o amb una malaltia irreversible que siguin atesos a l'Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja poden donar el cos a la ciència a través d'un protocol d'actuació creat per la facultat amb l'ajuda de docents i alumnes. Ahir es va presentar el primer Programa de Donació de Cossos d'Animals (PDCA) de l'Estat que en regula la donació i la destinació per tal d'assignar-los als diferents grups de pràctiques complint amb la normativa europea i aplicant els codis ètics de la UAB. “Per als estudiants de veterinària és imprescindible treballar amb animals, i era necessari tenir un programa per controlar totes les actuacions que es fan amb aquests animals i que assegurés que els propietaris tinguin la garantia que es compleixin”, va explicar la degana de la Facultat de Veterinària, Reyes Pla. A totes les facultats de veterinària es treballa amb cossos d'animals per donar matèria teòrica a l'alumnat, abans no reben formació pràctica i apliquen els coneixements adquirits als centres on fan les pràctiques. Però no existien protocols d'actuació i les donacions es produïen de manera irregular, segons va explicar Pla. La iniciativa va sorgir arran d'un debat en una classe d'ètica en què alumnes de quart i el professor abordaven la necessitat de regularitzar la donació de cossos d'animals que reben a través de l'Hospital Clínic de la UAB, centre on els estudiants realitzen part de la seva formació acadèmica. El projecte és pioner a l'Estat espanyol, que té dotze facultats de veterinària, de les quals dues són catalanes (la UAB i la Universitat de Lleida). D'aquesta manera es regulen i es fomenten les donacions, i mitjançant el document que signa el propietari, l'Hospital Clínic té tota la informació per assegurar que el cos rep les condicions necessàries per ser utilitzat. De moment, les donacions són només de gossos i gats, però la degana no va descartar l'admissió d'aus i altres mascotes en un futur per millorar la qualitat de la formació dels estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra