La Ruta del Xató inicia la 18a edició amb el xef Raül Balam com a ambaixador
El xef del restaurant Moments, amb dues estrelles Michelin, va rebre ahir el relleu
Més de 70 establiments proposaran plats relacionats amb el xató
El xef del restaurant Moments, amb dues estrelles Michelin, Raül Balam, va rebre ahir el relleu com a ambaixador de la 18a edició de la Ruta del Xató, en la cerimònia que es va celebrar a la Masia d'en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú. El tradicional gest simbòlic va donar el tret de sortida a cinc mesos d'una intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques del Penedès —Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf—. Fins al mes d'abril, més de 70 establiments oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató.
La Ruta del Xató cada any va acompanyada d'activitats lúdiques i d'oci, a més de propostes i festes relacionades amb la cultura popular: xatonades, concursos, concerts i activitats infantils i familiars.
Gerard Figueres, regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es va mostrar ahir satisfet d'acollir la presentació d'una nova edició d'aquesta cita, que és un revulsiu per al món de la gastronomia tradicional a la zona. Núria Carbó, presidenta coordinadora del Gremi d'Hostaleria de l'Alt Penedès i el Baix Penedès, Sitges i Vilanova i la Geltrú, va destacar la nova imatge de la Ruta del Xató, i la incorporació de novetats en l'oferta d'activitats i restaurants.
Més de 70 restaurants s'han afegit enguany a la proposta, juntament amb més de 200 propostes d'oci i cultura, natura i enoturisme. A més de degustacions i concursos, xatonades populars, escapades temàtiques i propostes per gaudir amb parella i amb família del Penedès.
LA FRASE
LA XIFRA
Xató Tapa, la ruta en petit format
La Ruta del Xató inclou enguany en el programa d'activitats el Xató Tapa, un nou itinerari gastronòmic per bars i restaurants, concebut per assaborir tota la creativitat del xató en forma de tapa. Aquesta iniciativa pretén ser un incentiu per a la promoció d'aquest plat i acostar la singularitat culinària del xató a clients dels bars i restaurants més populars o amants dels tastos i maridatges amb vins i caves del Penedès.