Societat

societat

Persones sense llar ocupen la plaça Sant Jaume per demanar solucions

Viure al carrer és el grau màxim d'exclusió, i per evitar-ho les entitats que treballen acompanyant les persones que es troben en aquesta situació van organitzar concentracions en diferents municipis per reclamar polítiques d'habitatge i recursos. Unes 150 persones es van concentrar ahir al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema: Perquè és possible cap persona sense llar, promogut per Càritas i la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar.

Es calcula que només a Barcelona hi ha 3.000 persones sense llar, de les quals unes 900 dormen al carrer. En el concepte de sense llar hi ha també les que pernocten en assentaments, en recursos residencials de les entitats socials, en refugis per a dones, així com les famílies que viuen en un habitatge no apropiat.

Així, a través d'una flash mob amb la participació de persones afectades, voluntaris i representants d'entitats es va visibilitzar la gravetat del problema d'accés a l'habitatge coincidint amb el Dia de les Persones Sense Llar.

“L'habitatge és per a totes les persones un lloc on trobem estima, seguretat i alhora és un element que facilita l'accés a un treball”, van subratllar les entitats, que també van recordar que “la salut no és cap negoci, sinó que és un dret per a tothom”. “Exigim la implementació urgent d'una política d'habitatge que en garanteixi el dret”, van llegir en el manifest, en què es proposa el foment del lloguer social i la incorporació al parc d'habitatge social del foment de lloguer social. La crisi ha fet que el perfil de les persones sense llar s'hagi rejovenit i també s'ha feminitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Dos ferits per una explosió en una fàbrica d’explosius a prop de Colònia

Barcelona
Societat

Nou local dels Bombers de Barcelona al Port Olímpic

Barcelona

El servei de Biblioteques de la Diputació organitza 320 activitats formatives

GIRONA
política

Collboni aposta per prohibir les armes blanques a grans concentracions i transport públic

Barcelona
Societat

Tanca el dispositiu d’acollida de temporers al pavelló 3 de Fira de Lleida

Lleida

Diumenge comença la veda biològica de la sèpia a les badies de Pals i Roses

ROSES / PALS
Societat

Neixen una cinquantena de cries de tortuga careta a la platja de la Savinosa

Tarragona

L’Hospital Trueta registra la seva primera donació de cor en aturada controlada

GIRONA
societat

L’any 2023 es va evitar la mort per sobredosis en 146 casos a Catalunya

barcelona