Societat

Torrent de l'Horta celebra hui el 767 aniversari de la Carta de Poblament

Es presenta oficialment la Muixeranga “La Torrentina” i s'atorguen guardons a cinc persones de reconegut prestigi

La ciutat més gran d ela comarca de l'Horta viu avui dissabte 28 de novembre el 767 aniversari de l'atorgament de la Carta de Poblament a mans del rei Jaume I amb actes de diferent factura.

Des de mitjan matí, les colles de muixarangues de Cullera, Sueca i València, fan de testimoni en la presentació de la nova Muixeranga “La Torrentina”, que recorrerà l'artèria principal de la vila fins a desenvolupar un acte als peus de la Torre de la plaça Major.

A més de les colles de muixaranguers i muixarangueres, també hi seran algunes formacions de tabaleters i dolçaines arribades de l'Horta i de diversos punts de la geografia més pròxima a aquesta comarca, així com els grups de ball de Torrent.

Posteriorment, a les 19 hores tindrà lloc a la Casa de la Cultura, l'acte protocolari d'atorgament dels premis Carta de Poblament que enguany ha recaigut sobre Agustí Pérez, Francesc Josep Martí, Vicent Silla, Paco Boltes i Vicent Torrent.

Els guardons s'hi corresponen a les especialitats de Lletres, Arts i Esport; Ciència Tecnologia i Medi Ambient; Societat i Concòrdia; Trajectòria Professional, respectivament.

La creació d'estos premis va ser aprovada, per unanimitat de tots els grups polítics, en el Ple extraordinari de l'Ajuntament de Torrent del 23 d'octubre de 2009 i des d'aleshores ençà reconeixen públicament la tasca que amb molt d'esforç porten a terme tant persones físiques com entitats torrentines i que directament i indirectament repercuteix en el benestar i en la projecció exterior de Torrent.

Comissió 9 d'Octubre

C.M.

Un bon grapat d'associacions, grups, entitats i organitzacions ciutadanes d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, retrà un homenatge a Vicent Torrent i Paco Boltes, arran la concessió del Premi Carta Pobla 2015 per l'Ajuntament de Torrent, a proposta de la Comissió 9 d'Octubre que les aglutina.

D'aquesta manera, les entitats aixoplugades sota aquesta comissió de nou encuny, volen marcar la línia de separació entre anteriors convocatòries, “tancades i molt hermètiques” per dotar-les de major arrelament cívic i ciutadà. En aquest sentit, i donat que la municipalitat torrentina no ha estat sensible a la sol·licitud d'obertura d'aquest acte protocolari, la Comissió 9 d'Octubre de Torrent, va decidir organitzar aquest sopar homenatge.

Així doncs, persones vingudes d'arreu de la comarca i fins i tot, responsables polítics de l'actual govern valencià, han anunciat la presència a aquest acte d'homenatge que estarà lliure de qualsevol interpretació política, ja que ha estat organitzat des de la base del teixit associatiu torrentí compromés amb el canvi polític i les noves formes de fer possible la vida en comú i l'acord ciutadà.

Amb aquest homenatge de la Comissió 9 d'Octubre, s'enceta una proposta popular i cívica perquè en l'esdevenidor l'acte siga obert i no sols concernit a les persones que proposa la Comissió davant la municipalitat torrentina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva