Societat

La UdG limita els privilegis de l'aparcament de les Àligues

S'ha adequat a la normativa actual l'espai situat al costat de la seu del rectorat, com ara dotant-lo de places per a minusvàlids

També s'està condicionant la zona del costat de la capella del Roser

L'aparcament de les Àligues, al costat del rectorat de la Universitat de Girona (UdG), s'ha hagut de condicionar per motius de seguretat i, a la vegada, s'han restringit els privilegis aconseguit per una gran part del personal al llarg dels anys. Ara disposarà de places per a professors visitants d'altres facultats, com ara els del campus de Montilivi, places per a minusvàlids i, a més, disposarà d'una reserva d'espai en el cas, per exemple, de la celebració d'un consell de govern.

Adaptació i millora

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que aquesta zona d'aparcament, al costat del rectorat –no la que està situada fora muralla–, calia adaptar-la a la normativa per poder continuar destinant-la a aquest ús: “S'ha hagut de condicionar d'acord amb les normes vigents per poder ser un aparcament de vehicles.” Això representa, a la pràctica, una limitació de places i adaptar-ne d'altres per a minusvàlids. A més, també s'està condicionant la zona del costat de la capella del Roser per poder augmentar aquests espais: “També cal destacar que al darrere de la Facultat de Lletres encara ens queda una petita zona per poder adaptar-la”, per la qual cosa al final el nombre de places, segons el rector –que no precisa quantes–, es mantindrà pràcticament igual o fins i tot s'incrementarà lleugerament, un cop acabada la tercera fase. “Amb aquestes obres es compleix el que ens demana la normativa”, va remarcar Bonet. La reorganització ha comportat eliminar les places destinades als exrectors –que fonamentalment afectaven Anna Maria Geli i Josep Maria Nadal–, que han d'aparcar com qualsevol altre professor darrere la muralla.

LA FRASE

Amb aquestes obres que estem fent es compleix el que ens demana la normativa
Sergi Bonet
rector de la universitat de Girona (UdG)

Una cessió per part de l'Ajuntament

La UdG té cedit, per part de l'Ajuntament de Girona, el dret de superfície de l'espai situat entre la muralla i l'edifici de les Àligues, l'església de Sant Domènec i les facultats de Lletres i Turisme. Aquest espai té la qualificació d'equipament universitari i no pas de zona verda. Fins al moment, i segons fonts de la UdG, no s'ha produït cap canvi en la qualificació d'aquest espai. Les obres que s'han fet han disposat de la pertinent llicència municipal i han consistit en el condicionament de l'aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

‘Beryl’ avança en terra com a huracà de categoria 1 sobre Yucatán

barcelona
sanitat

L’agència del càncer de l’OMS avalua el talc com a “probablement cancerigen”

barcelona

La Val d’Aran, declarada reserva de la biosfera per la Unesco

Vielha
societat

La Coordinadora Antimonàrquica fa una crida a la manifestació del dia 10 a Lloret

lloret de mar

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

L'Arboç
sanitat

Els hospitals tramiten ja les baixes per parts i cirurgia ambulatòria

barcelona
societat

Denuncien males condicions laborals del Consell de l’Alt Empordà

figueres

Vall d’Hebron prepara les instal·lacions per a l’increment de cardiopaties

Barcelona

Els veïns de Lilla tallaran l’A-27 fins a signar l’acord de les compensacions

Montblanc