Societat

Els fallaires crearan un ens internacional

Les associacions de fallaires del Pirineu van signar ahir una declaració conjunta per tal de preservar l'essència de la tradició de les falles, que aquesta setmana han estat declarades patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. A més, els fallaires constituiran un organisme, amb les institucions dels territoris dels 63 municipis que han participat en la candidatura, que vetllarà pel manteniment i la promoció d'aquesta tradició ancestral del Pirineu.

El president dels Fallaries d'Andorra, Sant Sánchez, va senyalar que “el document ha de salvaguardar els fonaments del que ha estat la candidatura”.

La vicepresidenta de l'Associació de Municipis Fallaires de Catalunya, Sofia Isus, va dir que “és una declaració de bones intencions que ha de culminar en un organisme internacional” que agrupi les associacions de tots els territoris.

Isus considera que el nou organisme que naixerà a partir d'aquesta trobada haurà de “salvaguardar el patrimoni, ja que d'aquí a sis anys, quan la Unesco demani com està el patrimoni, puguem demostrar que no s'ha malmès”. En aquest sentit, Isus ha remarcat que “el patrimoni immaterial no és com una església, sinó que està fet d'emocions i sentiments que es poden malmetre molt fàcilment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia