Societat

El govern d'Amposta canviarà el nom dels carrers franquistes

L'Ajuntament d'Amposta canviarà els noms dels dos últims carrers que estan dedicats a la ciutat a personatges i fets vinculats amb el franquisme. Concretament, el canvi es farà als carrers Ruiz de Alda, fundador de la Falange, i García Morato, aviador militar feixista. L'acord es va adoptar en l'últim ple, amb l'aprovació d'una moció de l'equip de govern d'ERC, que va rebre el suport del regidor no adscrit, Germán Ciscar, i del PSC, i l'abstenció de CiU. Aquesta era una moció que ERC presentava cada mandat des dels anys 90 i era un compromís electoral.

També es preveu la substitució progressiva de les catorze plaques d'habitatge de protecció oficial en les quals hi ha la icona del jou i les fletxes, símbol de l'època franquista.

L'Ajuntament oferirà tots els mitjans i el suport necessari als veïns afectats pels canvis als edificis amb les plaques de protecció oficial feixistes. També es farà un procés de comunicació als veïns dels carrers Ruiz de Alda i García Morato perquè el consistori vol evitar qualsevol “daltabaix” que la substitució de nom pugui generar a l'hora de materialitzar els canvis d'adreça en documents oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia