Societat

Neix a Palafolls la primera confraria de Setmana Santa

La confraria de Sant Lluís i de Santa Maria s'organitza al barri on aquest any el govern local va prohibir desfilar exlegionaris

L'entitat té una vintena de socis i la presideix el portaveu del PP

Palafolls ja té la primera confraria de Setmana Santa, la de Sant Lluís i Santa Maria, que ha estat inscrita en el registre d'entitats i que es presentarà oficialment el dia 15. La seva creació és la resposta d'un grup de veïns que l'any 2014 van organitzar una processó amb la participació de l'Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, que va aixecar força crítiques i que aquest any va ser prohibida pel govern local. Al capdavant de la nova confraria hi ha el portaveu del PP a l'Ajuntament de Palafolls, Óscar Bermán, que reivindica la manifestació religiosa i anuncia que la propera Setmana Santa tornarà a haver-hi processó pels carrers del barri de Sant Lluís. “Es tracta d'una entitat integrada per veïns que vol viure la seva religiositat i mantenir viva una tradició”, defensa. De moment, l'entitat la integren una vintena de persones i Bermán rebutja de ple que hi hagi cap intencionalitat política al darrere. En aquest sentit, avança que serà la junta de la confraria la que decidirà si el 2016 es torna a convidar els exlegionaris. “En cas que es decideixi que sí, es farà la petició formal a l'Ajuntament en qualitat d'entitat local”, apunta. De moment, la confraria ha de resoldre la falta d'imatges perquè, segons Bermán, les que hi ha tant a la parròquia com a la capella de Sant Lluís no tenen les mides apropiades per sortir en processó.

Tot i això, sí que disposen del pas de la Mare de Déu del Calvari de la confraria de Malgrat, que també tenia previst participar en la processó d'aquest any. “Volem el mateix tracte que tenen altres confraries de municipis del voltant que no han tingut mai cap problema per fer la seva activitat”, afirma, i espera que el govern accepti fer la processó. D'altra banda, la confraria també organitza una recollida solidària d'aliments i joguines.

LA FRASE

Es tracta d'una entitat de veïns que vol viure la seva religiositat i mantenir viva una tradició
Óscar Bermán
PRESIDENT DE LA CONFRARIA DE PALAFOLLS I PORTAVEU DEL PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia