Societat

Castelló celebra el 83 aniversari de les Normes de Castelló

Aquest pròxim dissabte dia 12 tornarà a omplir els carrers d'activitats per reivindicar el dret a poder viure plenament en valencià

La Plataforma Castelló per la Llengua convoca com cada any a commemorar la signatura de les conegudes Normés de Castelló en el seu 83 aniversari.

Des de la recent creada Assemblea Castellonenca pel Dret a Decidir conviden a la participació ciutadana als actes programats, així com a prendre un posicionament clar en favor de la llengua en tots els àmbits públics, a reclamar els drets lingüístics per encarar el futur com a llengua comuna i de cohesió per tothom.

La commemoració de aquesta data s'ha convertit en una diada nacional per la llibertat de les persones valencianoparlants.

Coincidint en aquesta diada les entitats d'arreu dels Països Catalans que conformem la Plataforma Enllaçats per la Llengua realitzaran el plenari anual per a valorar conjuntament la situació de la llengua comuna.

Les associacions, grups i entitats convocants i aquelles altres platyaformes que s'han adeherit a la convocatòria manifestent la necessitat com a poble “de normalitzar i poder ser nosaltres els que decidim en quina llengua de les oficials volem viure, fem nostra la invitació de Castelló per la Llengua i com diu el seu manifest convidem a participar-hi i traure la llengua cada dia, sense vergonya”. Es remata el primer manifest fet públic amb la idea que “el valencià és cosa de tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia